Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

KTP:n Barrett on häärinyt hurjaa pelirumbaa vetävän Hongan peikkona

 
KTP:n Barrett on häärinyt hurjaa pelirumbaa vetävän Hongan peikkona

Kotkalainen KTP-Basket on Korisliigan ainoa joukkue, jota Espoon Honka ei ole vielä kyennyt voittamaan tällä kaudella.  Hongalle tarjoutuu tosin vielä kaksi mahdollisuutta Ray Ailuksen luotsaaman Kotkan siipien suolaamiseen. Niistä ensimmäinen osuu tänään Karhuvuoreen ja jälkimmäinen 26. maaliskuuta Tapiolaan, jossa yhteensä 44 ottelun mittainen runkosarja kietaistaan pakettiin.
- Kovaa painetta pallolliseen pelaajaan pistävä KTP on ollut meille pirun vaikea vastustaja. Kotka on saanut pointilta pallon pois ja olemme joutuneet rakentamaan peliämme muiden kautta, luonnehtii Pekka Salmisen apuna Honkaa valmentava Jussi Syrjänen kauden kahta ensimmäistä Kotka-peliä.
Hongan pelintekijälle Jamar Wilsonille ei ole tänään illalla tarjolla apuja Ville Mäkäläiseltä, jolta jää maanantain Namika Lahti-ottelun tavoin myös KTP:n kohtaaminen väliin jalkavamman vuoksi.
- Eipä silti, olemme muutenkin muokanneet Mäkäläisen roolia. Villematti Kopio toimii loppukauden joukkueemme kakkospointtina, vahvistaa Syrjänen.

Luvassa ilotulitusta?

Kotka kirmaa puolivälieriin kotiedun turvin, mihin Hongallakin on vielä ainakin matemaattiset mahdollisuudet. Se edellyttää kahden karun Lahti-tappion jälkeen kuitenkin ehdottomasti nappisuoritusta runkosarjan kuudessa viimeisessä väännössä.
Tampereen Pyrinnön ja Uudenkaupungin Korihaiden kanssa kovimman kotijoukkueen mainetta kantava KTP on mättänyt runkosarjassa rajuimmin pisteitä keskiarvolla 88,76.
Melkoista ilotulitusta ovat olleet myös KTP:n ja Hongan kauden kaksi aiempaa ottelua. Kotka vei kotonaan Honkaa näytöstyyliin marraskuussa numeroin 112-91 käyden pohjustamassa uudenvuodenjuhliaan Tapiolassa lukemin 97-91.
Molemmissa otteluissa Hongan peikkona on häärinyt 196-senttinen kanadalaislaituri Sefton Barrett, joka on kuitannut niistä plakkariinsa muhkeat 31 ja 29 pistettä.
- Niin ja siinä Kotkassa pelatussa matsissa Barrett teki pisteensä jo kolmella ensimmäisellä kympillä istuen viimeisen neljänneksen penkillä, muistuttaa Syrjänen.
Barrett on KTP:n paras pistemies keskiarvolla 18,8. Jerald Fields on kaapinut 7,6 levypalloa per peli ja Jeb Ivey on puolestaan tarjoillut 3,5 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden. Takamies Ivey on liigan tarkin vapaaheittäjä prosentein 90,1. Hänen 122 vapaaheitostaan ainoastaan 11 on pyörähtänyt ulos raudoista.

Hongalle ei ole jäänyt aikaa harjoitteluun

Hongalla on päällä jälleen hurja ottelutahti. Joukkue pelaa 11 päivän sisään viisi ottelua, kun mukaan ynnätään ensi perjantain vierailu ToPon pakeilla Helsingissä.
- Pelejä on ollut niin älyttömästi, että harjoittelulle ei ole yksinkertaisesti jäänyt aikaa. Palautus edellisestä ottelusta ja valmistautuminen seuraavaan saman harjoituksen sisällä on aika haastavaa, huokaa Syrjänen.
KTP:llä on toki silläkin ollut ainakin pienimuotoista kiirettä viime päivinä. Ailuksen nippu nuiji sunnuntaina ToPon Kotkassa 18 pisteellä. Tuon ottelun tehomiehenä - seitsemästä menetyksestä huolimatta - touhusi muuan Barret: 27 pistettä ja kymmenen levypalloa.
KTP-Honka tänään klo 18.30.

Hongan tiedotteesta  / UrheiluEspoo


Takaisin edelliselle sivulle


Espoon Honka - logo

Espoon Honka - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Pekka Salminen

Tiedot

Jussi Syrjänen

Tiedot

Jamar Wilson

22.2.1984
Tiedot


Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Tapiolan Hongan miesten joukkue on vahvistanut rivejään viisi edellistä kautta Korisliigassa pelanneella takamies Jouko Järvisellä.

Lue lisää
Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliigaan tähtäävä Tapiolan Honka on tehnyt sopimuksen 26-vuotiaan amerikkalaistakamies Brandon Thomasin kanssa.

Lue lisää
Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Suomen Koripalloliiton hallitus on evännyt Espoon Hongan liigalisenssin seuran Korisliiga-joukkuetta koskevien hoitamattomien velvoitteiden vuoksi ja sulkenut joukkueen sarjasta.

Lue lisää
Kaunisto siirtyy Ranskaan

Kaunisto siirtyy Ranskaan

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Hongasta ranskalaiseen Ada Blois Basketiin.

Lue lisää
Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Honkaan Kouvolan Kouvoista.

Lue lisää
Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Espoon Hongan päävalmentajana tulevalla kaudella koripallon kotimaisessa pääsarjassa ja kansainvälisessä VTB United-liigassa.

Lue lisää