Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kultaranne Ayers kaatoi Hongan 100-prosenttisella heittopelillä

 
Kultaranne Ayers kaatoi Hongan 100-prosenttisella heittopelillä

Namika Lahdesta ja sen kultaranne Ryan Ayersista muodostui Espoon Hongalle varsinainen painajainen Korisliigan runkosarjan loppusuoralla. Namika haki seitsemän päivän sisään kaksi voittoa Espoosta. Niistä jälkimmäinen kirjattiin maanantai-iltana lahtelaisille lukemin 94-82 (42-43). Tappio tiesi sarjassa viidentenä olevalle Hongalle entistäkin enemmän hankaluuksia haviteltaessa kotietua puolivälieriin. Lahti puolestaan säilytti voitolla ohuen oljenkortensa selviytymisestä kahdeksan parhaan playoff-karkeloihin.

Honka teki Ayersista vieläkin kuumemman

Ottelun ehdoton hahmo oli Honkaa 33 pisteellä ja kuudella levypallolla rankaissut 24-vuotias ja 201-senttinen laituri Ayers, joka pisti palloa pussiin kerta kaikkiaan ilmiömäisesti. Ayers mätti Tapiolan taianomaisessa maanantai-illassa kaiken mahdollisen sisään: kakkoset 6/6 ja kolmoset 7/7.
- Kaikki tietävät, että Ayers on nimenomaan heittäjä. Kaikki kunnia Ayersille, mutta totuuden nimessä on kuitenkin sanottava, että annoimme hänelle helppoja heittoja. Osattiin tehdä kuumasta kaverista vieläkin kuumempi. Ei se näin saa mennä, ripitti Hongan päävalmentaja Pekka Salminen omiaan.
Namikan valmentaja Sami Toiviainen ei muista nähneensä moista suoritusta noin korkeilla heittomäärillä, eikä toisaalta sitäkään, että lahtelaiset olivat noukkineet runkosarjassa kaksi voittoa Hongan kotiparketilta.
- Playoff-haave elää edelleen. Ayers oli tänään todella kova, mutta kyllä se meidän juttumme oli ennen kaikkea parantunut puolustuspeli. Namika pääsi pitämään vauhtia yllä tiiviin puolustuksen myötä.
- Silloin on tietenkin helpompi löytää myös kaveri, joka osaa heittää, Toiviainen viittasi Ayersiin.

“Olemme notkossa ja sieltä on nyt noustava”

Villematti Kopio (7/3) vei Hongan kahdeksan pisteen johtoon toisen neljänneksen alussa, mutta Namika osoitti olevansa sitkeää tekoa myös jälkimmäisellä Espoon vierailullaan.
Viime tiistain tapaan täyslaidallisen kovia kolmosia (11/22) Ayersin johdolla naulannut Namika siirtyi seitsemän minuuttia myöhemmin 42-39 -johtoon, kun Roope Suonio (19/4) tarjoili Anthony Vereenille (21/7) tekopaikan.
Sen jälkeen kaikki mahdollinen ja mahdotonkin henkilöityi omaa ja räiskyvää show’taan pyörittäneeseen Ayersiin.
Kellossa oli aikaa jäljellä 8.31 minuuttia, kun Ayers säkitti ensin seitsemännen kolmosensa putkeen ja sen päälle vielä neljännen kakkosensa. Kotijoukkue ei voinut muuta kuin seurata huuli pyöreänä lahtelaisässän hurmosmaista heittopeliä 13 pisteen takamatkalta.
Kolme viimeistä kotiotteluaan hävinneestä Hongasta erottui tuttu tehokaksikko Jamar Wilson (24/2) ja John Williamson (22/12). Wilsonille kirjattiin toisaalta viisi ja Williamsonille vielä kaksi menetystä enemmän.
Lahtelaisista parasta taustatukea Ayersille, Vereenille ja Suoniolle tarjosi Pasi Pekkola (10/1).
- Olemme notkossa ja sieltä on nyt vain noustava. Jos tästä pelistä jotain positiivista hakee, niin se oli meiltä sen loppu, sanoi Salminen. Pelistä puuttui kaksi Mäkäläistä, eli Hongan Ville ja vierailijoiden Valtteri.
- Ville sai edellisessä ottelussa iskun jalkaansa ja näin ollen meiltä puuttui kaipaamamme tahtopelaaja. Meiltä ei yksinkertaisesti löytynyt tänään selkärankaa taistella voitosta, tuumi Salminen.

KTP ja ToPo kutsuvat ennen TsSKA:n tuloa Espooseen

Hongan tiivis tahti jatkuu tällä viikolla edelleen kahdella ottelulla. Keskiviikkona Honka vierailee Kotkassa sarjakakkosen KTP:n pakeilla ja perjantaina Helsingissä väännetään pääkaupunkiseudun herruudesta ToPon pakeilla.
Molemmat ottelut valmistavat Honkaa playoffien ohella kansainvälisen VTB United-liigan viimeiseen ja samalla ehdottomasti odotetuimpaan kotipeliin. Tässä ainutlaatuisessa herkkupalassa Honka saa vastaansa legendaarisen TsSKA Moskovan. Honka-TsSKA pelataan Barona Areenalla keskiviikkona 9. maaliskuuta klo 18.30.

Korisliiga, Tapiolan Urheiluhalli:
Espoon Honka - Namika Lahti 82 - 94 (43 - 42)

Ottelun neljännekset: 24-18, 19-24, 15-23, 24-29

Honka: Samuli Vanttaja 9/1, Corey Belser 6/4, Tuomas Iisalo 6/2, Jamar Wilson 24/2, Anselmi Vanjoki 3/1, John Williamson 22/12, Jukka Matinen 5/1, Villematti Kopio 7/3.

Namika Lahti: Ryan Ayers 33/6, Anthony Vereen 21/7, Todd Hendley 4/4, Roope Suonio 19/4/5 syöttöä, Vesa Heinonen 7/1, Pasi Pekkola 10/1, Ville Streng -/3.

Hongan seuraavat ottelut Korisliigassa: KTP-Honka keskiviikkona 2.3. klo 18.30, ToPo-Honka perjantaina 4.3. klo 18.30.

Hongan seuraava ottelu VTB United-liigassa: Honka-TsSKA Moskova keskiviikkona 9.3. klo 18.30 Barona Areenalla.

Hongan tiedotteesta / UrheiluEspoo


Takaisin edelliselle sivulle


Espoon Honka - logo

Espoon Honka - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Tapiolan Hongan miesten joukkue on vahvistanut rivejään viisi edellistä kautta Korisliigassa pelanneella takamies Jouko Järvisellä.

Lue lisää
Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliigaan tähtäävä Tapiolan Honka on tehnyt sopimuksen 26-vuotiaan amerikkalaistakamies Brandon Thomasin kanssa.

Lue lisää
Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Suomen Koripalloliiton hallitus on evännyt Espoon Hongan liigalisenssin seuran Korisliiga-joukkuetta koskevien hoitamattomien velvoitteiden vuoksi ja sulkenut joukkueen sarjasta.

Lue lisää
Kaunisto siirtyy Ranskaan

Kaunisto siirtyy Ranskaan

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Hongasta ranskalaiseen Ada Blois Basketiin.

Lue lisää
Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Honkaan Kouvolan Kouvoista.

Lue lisää
Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Espoon Hongan päävalmentajana tulevalla kaudella koripallon kotimaisessa pääsarjassa ja kansainvälisessä VTB United-liigassa.

Lue lisää