Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Korikuningas Wilson karisti LrNMKY:n Hongan kannoilta

 
Korikuningas Wilson karisti LrNMKY:n Hongan kannoilta


Espoon Honka kuittasi Korisliigassa tililleen viidennen voittonsa putkeen käytyään kukistamassa Lappeenrannan NMKY:n Etelä-Karjalassa pistein 83-69 (42-40). Karsijan paikalla keikkuvalle LrNMKY:lle tappio oli puolestaan jo kuudes peräkkäinen kotikentällä.
Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ensimmäiset 30 minuuttia, kunnes Honka heitti ison vaihteen sisään. Vieraat veivät viimeisen neljänneksen alun nimiinsä 10-0 siirtyen 72-59 -johtoon, joka piti loppuun asti.
- Oli luonnollista, että Lappeenranta väsyi, sillä joukkueessa oli miehiä, jotka olivat pelanneet Kotkassa maanantaina 50 minuuttia. Tarkoituksena oli pyörittää isompaakin rulettia ja väsyttää sitä kautta Namikaa, mutta se ei toteutunut. Siksi, että Lappeenrannalla ei ollut Colemanin (HL) lisäksi muita sisäpelaajia, joten Vanttajalle (Samuli) ja Suotamolle (Joonas) ei löytynyt match up’ia puolustuksessa, kertoi Honkaa luotsannut Jussi Syrjänen.
LrNMKY:n valmentaja Jarmo Laitinen myönsi, että väsy iski - ja pahasti.
- Se oli tämän pelin iso kuva. Ensin painoivat jalat ja sen jälkeen päät. Emme löytäneet viimeisellä kympillä enää mitään keinoja Hongan pysäyttämiseksi.

“Wilson on virtuoosi hyökkäyspäässä”

Voittajien tahtipuikkoa heilutti liigan pistetilastoa johtava ja runkosarjan korikuninkuudessa vahvasti kiinni oleva Jamar Wilson. Hongan pelintekijä rankaisi isäntiä 30 pisteellä, viidellä levypallolla ja yhtä monella koriin johtaneella syötöllä.
- Wilson oli tänäänkin erittäin hyvä, vahvisti  Syrjänen. Pääsarjan kokenein valmentaja Laitinen on todistanut vuosien saatossa aitiopaikalta lukuisten ulkomaalaispelaajien esityksiä.
- Minusta Wilson nousee hyökkäyspäässä Lonnie Cooperin tasolle. Hän on ehdottomasti ihan parhaita Suomessa näkemiäni pelaajia, mitä tulee hyökkäysvalintojen tekemiseen. Hän tuntuu löytävän aina jonkin kikan rankaistakseen vastustajaa. Lisäksi hän pistää palloa taiturimaisesti sisään ruuhkasta.
Laitisella oli taannoin vieraana ranskalainen pelaaja-agentti, joka on hänkin pistänyt Wilsonin vahvasti merkille.
- Tämä agentin mukaan Wilsonin taidot edellyttävät taatusti pelaamiseen Ranskan pääsarjassa.

Belser esitti kauden parastaan

Honka upotti kahden pisteen heittonsa 62 prosentin tarkkuudella. Wilsonin 14 kakkosesta kymmenen lävisti korirenkaan. John Williamsonin (18/12) vastaava tarkkuus oli 8/13. Corey Belserin (14/9) kahdeksasta kakkosesta ainoastaan yksi kierrähti ulos raudoista. Tuomas Iisalo (9/2) tähtäsi puolestaan kolme kolmostaan naruihin 60 prosentin osumatarkkuudella.
- Belser pelasi yhden kauden toistaiseksi parhaista otteluistaan. Hän on erityisen terävä riistoissa, joista pääsimme juoksemaan helppoja koreja, kehui Syrjänen.
LrNMKY:n tehokkain oli James Lewis 22 pisteellä ja viidellä levypallolla. Lewisille parasta tukea tarjosivat Ville Mäkäläisen (2/2) pitkälti stoppaama Malik Moore (15/4), Viljami Vanjoki (11/8) ja Tuukka Kulha (10/1).
Lähes 38 minuuttia pelannut HL Coleman (5/8) onnistui 12 pelitilanneheitossaan ainoastaan kahdesti. Honka korjasi ottelun levypallot numeroin 41-31.
- Olimme vielä tauolle lähdettäessä tappiolla levypalloissa. Asenne korjaantui tältäkin osin toisella puoliskolla, painotti Syrjänen.

“Neljän pisteen” vääntö Korihaita vastaan

Honka palaa aina Ukrainaan asti ulottuneen vieraskiertueensa jäljiltä kotiyleisön eteen lauantaina ottelussa, jossa panokset ovat todella korkealla.
Honka ja Espooseen matkaava Uudenkaupungin Korihait taistelevat tulisesti pudotuspelien kotiedustusta ja siinä väännössä lauantain kohtaamisella on merkittävä painoarvo.
Hongan ja Korihaiden voitot ovat 2-1 vakkasuomalaisille molempien pidettyä kotikenttänsä koskemattomina keskinäisissä kohtaamisissa. Honka-Korihait lauantaina klo 17.

Korisliiga, Lappeenrannan urheilutalo:
LrNMKY - Espoon Honka 69 - 83 (40-42)
Ottelun neljännekset 23-24, 17-18, 19-20, 10-21

Honka: Samuli Vanttaja 3/1, Corey Belser 14/9, Ville Mäkäläinen 2/2, Jamar Wilson 30/5/5 syöttöä, Tuomas Iisalo 9/2, John Williamson 18/12, Joonas Suotako -/1, Jukka Matinen 7/3, Anselmi Vanjoki -/1.

LrNMKY: James Lewis 22/5, Viljami Vanjoki 11/8, Ville Pekkola 6/2, Malik Moore 15/4, Tuukka Kulha 10/1, HL Coleman 5/8, Teemu Turunen -/1.

Hongan seuraava ottelu: Honka-Korihait lauantaina 19.2. klo 17.

Hongan tiedotteesta / UrheiluEspoo


Takaisin edelliselle sivulle


Espoon Honka - logo

Espoon Honka - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Tapiolan Hongan miesten joukkue on vahvistanut rivejään viisi edellistä kautta Korisliigassa pelanneella takamies Jouko Järvisellä.

Lue lisää
Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliigaan tähtäävä Tapiolan Honka on tehnyt sopimuksen 26-vuotiaan amerikkalaistakamies Brandon Thomasin kanssa.

Lue lisää
Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Suomen Koripalloliiton hallitus on evännyt Espoon Hongan liigalisenssin seuran Korisliiga-joukkuetta koskevien hoitamattomien velvoitteiden vuoksi ja sulkenut joukkueen sarjasta.

Lue lisää
Kaunisto siirtyy Ranskaan

Kaunisto siirtyy Ranskaan

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Hongasta ranskalaiseen Ada Blois Basketiin.

Lue lisää
Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Honkaan Kouvolan Kouvoista.

Lue lisää
Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Espoon Hongan päävalmentajana tulevalla kaudella koripallon kotimaisessa pääsarjassa ja kansainvälisessä VTB United-liigassa.

Lue lisää