Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Indians kaatoi Welhot jatkoajalla

Westend Indians kohtasi sunnuntaina seitsemän ottelun voittoputkessa pelaavaan kuopiolaisjoukkueen SB Welhot. Ennakoidusti kentällä nähtiin kaksi aktiivista joukkuetta, ja erityisesti Indians tarjosi runsaasti maalipaikkoja ja läheltäpititilanteita, mutta silti ottelu jäi vähämaaliseksi. Indians johti parhaimmillaan 3-0, mutta Welhot kiri maali kerrallaan tasoihin. Indiansin Eino Pesu iski jatkoajalla pallon vierasjoukkueen verkkoon ja Indians korjasi pisteet 4-3-jatkoaikavoitolla.

Aamulla aikaisin Kuopiosta matkaan lähtenyt Welhot ei kaatunut bussijalkoihin ottelun alkuhetkillä, sillä joukkue oli aktiivisesti mukana heti ensimmäisessä vaihdossa halliten palloa. Ottelun avausosuman iskee kuitenkin Indians, kun ajassa 2.12 Ilkka Mutanen syöttää vasemmasta laidasta ja Kalle Tiitinen laukoo parhaasta sektorista 1-0-lukemat.

Ottelun avausmaalin jälkeen pelataan Indiansin ylivoimaa, hetki alivoimaa ja tasavajaata, mutta tuloksetta. Ajassa 14.24 Welhoille jo kolmas kahden minuutin rangaistus ja nyt onnistuu Indians, kun Santeri Toropainen laukoo tarkasti taka-alanurkkaan. Kotijoukkue selvittää erän lopussa Mikael Sieväsen kahden minuutin rangaistuksen ja ensimmäiselle erätauolle mennään 2-0-johtolukemissa.

Ottelun puolivälissä Valtteri Kainulainen nostaa Indiansin 3-0-johtoon ja tontteja on ollut useampaankin osumaan. Vierasjoukkueen kavennus nähdään puolitoista minuuttia Kainulaisen häkin jälkeen, kun palloa ei saada siivottua maalin edestä Öigen huipputorjunnan jälkeen. 3-1-tilanteessa mennään toiselle erätauolle.

Myös kolmas erä alkaa vauhdikkaasti ja ensimmäisessä vaihdossa Kainulainen on nokikkain kuopiolaisvahti Petri Leschin kanssa, mutta pallo ei nouse riittävän ylös. Welhot nousee maalin päähän erän puolivälissä, kun vaparikuvio puree ja Öige saa taipua toistamiseen ottelussa. Vierasjoukkue käyttää aikalisän kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua ja ottaa samantien maalivahdin pois pelaten kuudella viittä vastaan. Puoli minuuttia ennen loppua Indiansille jäähy pelin viivyttämisestä ja Welhot kuudella neljää vastaan. Ei mene kuin hetki, kun pallo on jälleen Indians maalissa ja edessä jatkoaika tilanteessa 3-3.

Jatkoajalla Indiansin Eino Pesu pysäyttää pelikellon aikaan 61.05, kun laukaus oikealta ohittaa erinomaisen ottelun pelanneen Leschin. Loppunumerot 4-3 Indiansille.

Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen oli tyytyväinen joukkueiden tarjottua yleisölle viihdyttävän ottelun lukuisine maalipaikkoineen. Viimeistelyyn jäi kuitenkin Indiansille huomattavasti parannettavaa.

-Meillä oli hirveä määrä tontteja 5vs5-pelissä. Tuska alkoi kasvaa ottelun edetessä, kun kaverin veskari nappasi kaikki kiinni. Tärkeä voitto tuli kuitenkin, vaikka meinattiin kaatua tänään huonoon viimeistelyyn, kertasi Laurikainen pelin jälkeen..

Indiansilla on edessä jälleen kahden ottelun viikko, kun seuraavaksi vastassa Steelers ja ÅIF.

-Maanantaina huolletaan jälleen joukkue kuntoon ja lasketaan terveet äijät.

-Peli kerrallaan mennään. Tuplaviikonlopun huonopuoli on se, että kun peli ei ole vielä siinä kunnossa, että voitaisiin käydä kaksi ottelua ennakolta läpi, joudutaan keskittymään ensimmäiseen ja jälkimmäinen jää pakosta vähän vähemmälle valmistautumiselle.

-Muistissa on syyskierroksen kohtaaminen Steelersia vastaan, ja sitä lähdetään parantamaan, muistuttaa Laurikainen jatkoaikatappiosta Hämeenlinnassa.

Westend Indiansin pelit jatkuu lauantaina 16.2., kun Otahallille saapuu Steelers Hämeenlinnasta. Tuplaviikonloppu täydentyy, kun sunnuntaina 17.2. pelataan niin ikään Heimon Tiipiillä, silloin vastassa ÅIF.