Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Honka hiillosti Unicsia 25 minuuttia Kazanissa

 
Honka hiillosti Unicsia 25 minuuttia Kazanissa

Venäjän kärkijoukkue Unics Kazan osoittautui Hongalle odotetusti liian vaikeaksi vastustajaksi koripallon VTB United-liigan lohkovaiheen päätöskierroksella. Kivenkova Kazan kukisti ensimmäisellä VTB-kaudellaan voitoitta jääneen espoolaisvieraansa numeroin 95-62.
Honka taisteli kuitenkin pitkään ja kunniakkaasti Euroopan yhden tasokkaimman seurajoukkueen kanssa, sillä tauolle lähdettiin kotijoukkueen niukassa 46-44 -johdossa. Kazanin irtiotto tapahtui 15 minuuttia ennen loppua, kun joukkueen tähtitakamies Marko Popovic (8/-) tuuletti onnistunutta kolmen pisteen heittoaan lukemissa 58-48.
Hongan valot sammuivat lopullisesti päätöskympillä, jonka Unics tyylitteli nimiinsä murhaavasti 26-6. Honka pystyi tekemään ainoastaan 14 pistettä viimeisten 15 minuutin aikana.
- Saimme kontrolloitua ottelun alkupuolella tapahtumia, mutta kun ote lähti käsistämme, niin olimme kieltämättä melkoisessa liemessä. Pitää kuitenkin muistaa, että vastassamme oli jälleen todellinen huippujoukkue. Nostan Unicsin omassa rankingissani Euroopan kymmenen parhaan joukkoon, totesi Hongan päävalmentaja Pekka Salminen.
Vaikka Honka hävisikin VTB-liigassa kaikki kymmenen otteluaan ja urakka oli muiltakin osin todella raskas, niin Salminen nautti joukkoineen upeasta tilaisuudesta täysin rinnoin.
- Tämä oli sellainen kokemus, jonka soisin kaikille muillekin. Toivon mukaan Honka on mukana myös ensi kaudella tässä liigassa. Suomalainen koripalloa tarvitsee näitä otteluita Euroopan huippujoukkueita vastaan. Hongalla oli rohkeutta lähteä kansainvälisille kentille ja se on hienoa asia, tähdensi Salminen.

Lampe liikaa Hongalle

Ennakkoluulottomasti otteluun lähtenyt ja Jukka Matisen (18/2) kolmosilla kotijoukkuetta järkyttäneen Hongan ensimmäisen puoliskon tukalimmat hetket osuivat toisen neljänneksen puolivälin tuntumaan, kun Maciej Lampe (36/15) mätti ja Petr Samoylenko (6/1) säesti kauempaa Kazanin 11 pisteen johtoon. Honka ei kuitenkaan tuosta hätkähtänyt, vaan tuli terävästi uudelleen iskuetäisyydelle.
Tauolle siirryttiin isäntien kahden pisteen johdossa sen jälkeen, kun vieraiden Corey Belser (8/2) oli käynyt nostamassa riistonsa jälkeen pallon pussiin. Tilanne olisi saattanut olla ensimmäisten tehokkaiden 20 minuutin jälkeen jopa toinenkin, mikäli Honka ei olisi sortunut 50-prosenttiseen työskentelyyn vapaaheittoviivalla.
Etsikkoaika oli tavallaan hukattu ja sitä puolustustaan tiivistänyt Kazan ei jättänyt rankaisematta ottelun toisella puoliskolla 210-senttisen sentterinsä Lampen johdolla. Lampella oli tilillään viimeiselle neljännekselle lähdettäessä jo 27 pistettä ja kymmenen levypalloa.
- Kyllähän sen näkee kaikesta, että kaveri on pelannut NBA:ta myöten. Ei muuten yhtään hassumpi mies tänään puolustuksessaan, muotoili Salminen. Hongan kovimmista tehoista vastasi Matisen ohella jälleen kerran ahnaasti korille ajanut pelintekijä Jamar Wilson (19/2). John Williamson sai kokoon saldon 12/9 Lampen ja Vladimir Veremeenkon (19/8) puristuksessa. Kazan kahmi levypallot nimiinsä 39-25. Hyökkäyspäässä voittajien näppeihin jäi 13 irtopalloa.
Honka oli matkassa vajaamiehisenä vain kahdeksalla pelaajalla, sillä riveistä puuttuivat loukkaantuneiden kirjoissa olevat Tuomas Iisalo ja Anselmi Vanjoki sekä ylioppilaskirjoituksiin keskittynyt Villematti Kopio.
- Hyvä taistelu tähänkin nähden. Eipä silti, kyllä me väsähdimme lopussa täydellisesti, tuumi Salminen.
Unicsin nimimiehistä sivussa olivat puolestaan sivussa Terrell Lyday ja 230-senttinen jättiläinen Slavko Vranes.
Yhteensä 7000 katsojaa vetävällä areenalla oli varsin väljää.
Eurocupissakin kahdeksan parhaan joukossa oleva Unics ilmoitti ottelun katsojaluvuksi tasan 1000 silmäparia.

Honka hakee Katajasta jo neljättä voittoaan

Honka siirtää nopealla tahdilla katseensa ja tavoitteensa Korisliigaan, jonka puolivälieriin se lähtee runkosarjan viidenneltä sijalta. Honka palaa kotiyleisönsä eteen lauantaina, jolloin Joensuun Kataja saapuu runkosarjan kolmanneksi viimeisen kierroksen merkeissä Tapiolaan. Cup-mestari Kataja keikkuu sarjataulukossa espoolaisten edellä, mutta kauden keskinäiset ottelut liigassa ovat olleet toistaiseksi Hongan heiniä. Honka on kaatanut Katajan niukasti kaikissa kolmessa ottelussa numeroiden oltua 81-76, 93-88 ja 86-80.
Katajan jälkeen Honka kohtaa runkosarjassa vielä Vilppaan Salossa ja KTP-Basketin kotona.
Honka-Kataja lauantaina klo 17.

Kazan, Venäjä.
Koripallon VTB United-liigan 10. ottelukierros, lohko A:
Unics Kazan - Espoon Honka 95 - 62 (46 - 44)

Ottelun neljännekset: 25-25, 21-19, 23-12, 26-6

Espoon Honka: Samuli Vanttaja 3/4, Corey Belser 8/2, Ville Mäkäläinen 2/3, Jamar Wilson 19/2, John Williamson 12/9, Jukka Matinen 18/2.

Unics Kazan: Marko Popovic 8/-, Igor Zamanskiy 4/2, Petr Samoylenko 6/1, Zakhar Pashutin 3/3, Vladimir Veremeenko 19/8, Hasan Rizvic 6/2, Kelly MacCarty 10/3/6 syöttöä, Ricky Donell Minard 3/5/4 syöttöä, Maciej Lampe 36/15.

VTB United-liigan A-lohko on saatu päätökseen. Unics Kazan ja TsSKA Moskova selvittivät tiensä neljän parhaan joukkueen loppuvaiheeseen. Honka jäi lohkossa viimeiseksi hävittyään kaikki ottelunsa.

Hongan seuraava ottelu Korisliigassa: Honka-Joensuun Kataja lauantaina 19.3. klo 17.

Hongan tiedotteesta / UrheiluEspoo


Takaisin edelliselle sivulle


Espoon Honka - logo

Espoon Honka - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Tuomas Iisalo

28.7.1982
Tiedot

Jukka Matinen

6.11.1978
Tiedot

Pekka Salminen

Tiedot

Samuli Vanttaja

22.4.1991
Tiedot

John Williamson

19.8.1986
Tiedot

Jamar Wilson

22.2.1984
Tiedot


Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Tapiolan Hongan miesten joukkue on vahvistanut rivejään viisi edellistä kautta Korisliigassa pelanneella takamies Jouko Järvisellä.

Lue lisää
Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliigaan tähtäävä Tapiolan Honka on tehnyt sopimuksen 26-vuotiaan amerikkalaistakamies Brandon Thomasin kanssa.

Lue lisää
Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Suomen Koripalloliiton hallitus on evännyt Espoon Hongan liigalisenssin seuran Korisliiga-joukkuetta koskevien hoitamattomien velvoitteiden vuoksi ja sulkenut joukkueen sarjasta.

Lue lisää
Kaunisto siirtyy Ranskaan

Kaunisto siirtyy Ranskaan

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Hongasta ranskalaiseen Ada Blois Basketiin.

Lue lisää
Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Honkaan Kouvolan Kouvoista.

Lue lisää
Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Espoon Hongan päävalmentajana tulevalla kaudella koripallon kotimaisessa pääsarjassa ja kansainvälisessä VTB United-liigassa.

Lue lisää