Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Karhu kaatoi loukkantumishuolista kärsivän Hongan

 
Karhu kaatoi loukkantumishuolista kärsivän Hongan

Kauhajoen Karhu sinetöi historiansa ensimmäisen playoff-paikan kaatamalla Espoon Hongan Korisliigan runkosarjan neljänneksi viimeisellä kierroksella numeroin 100-83 (39-42). Honka hävisi toisen puoliskon 20 pisteellä, mikä peilaa ottelun kokonaiskuvaa.
Pohjanmaalla kärsitty tappio merkitsi Hongalle puolestaan sitä, että joukkueen ohut oljenkorsi pudotuspelien kotiedusta napsahti lopulliset poikki. Honka lähtee puolivälieriin runkosarjan viidenneltä sijalta ja espoolaisten vastustajaksi on vahvimmin tyrkyllä Uudenkaupungin Korihait.

Wilson potee polvea, Iisalon reisi revähti

Honka joutui otteluun ilman pelintekijäänsä ja runkosarjan korikuninkuudessa kiinni olevaa Jamar Wilsonia, sekä Anselmi Vanjokea. Lisää jobinpostia kantautui sen jälkeen, kun Tuomas Iisalo oli ehtinyt pelata Karhua vastaan kahdeksan minuuttia.
-  Pirun ikävä tilanne. Iisalolta revähti reisi ja Wilson satutti polveaan ottelua edeltävissä harjoituksissa. No, jos tästä jotain positiivista hakee, niin se oli se, että junnuille kertyi paljon peliaikaa ja hyvää kokemusta, sanoi Hongan päävalmentaja Pekka Salminen.
Honka pelasi Kauhajoella ensimmäiset 20 minuuttia varsin hyvää koripalloa, joka sai myös voittajien valmentajalta Ari Tammivaaralta ansaitut kehut.
- Olimme ekalla puoliskolla altavastaajia. Hongan peli toimi siinä vaiheessa kuin öljytty kone. Kaksinkamppailut voittaneella Hongalla riitti itseluottamusta tehdä asioita sovitusti ja joukkueelta löytyi sitä kovuutta, joka tulee kansainvälisten pelien kautta.

Karhun karkumatka Baxleyn käsialaa

Hongan mustat minuutit osuivat kolmannen neljännen puolivälin tuntumaan tilanteessa 48-48.
Karhu heitti ison vaihteen sisään ja Honka oli hyytynyt hetkessä 13 pisteen takamatkalle, kun Walter Baxley (20/3) pamautti pallon ensin kolmoskaarelta pussiin vankistaen isäntien johtoa heti perään vielä kakkosella.
Baxleyn pisteistä 12 syntyi kolmannella kympillä, jonka Karhu kuittasi nimiinsä 33-21.
- Meiltä loppui energia, myönsi Salminen.
Kovista kirivaiheistaan tunnettu Honka ei saanut tällä kertaa koneestaan enempää irti. Voittajien Aleksi Huuskonen (11/1) ja Henri Hirvikoski (7/2) sammuttivat päätösneljänneksen kolmosillaan lopullisesti Hongan haalean toivonkipinän.
- Hongalla jäi tauon jälkeen pää vetävän käteen. Pääsimme juoksemaan, kun vastustajalta puuttuivat 1- ja 2-paikkojen pelaajat. Eipä silti, kyllä pelimme kulkee parhaillaan ihan hyvin. Eihän hyökkäyspelimme ole hirveän monipuolista, mutta olemme päässeet puolustuksesta jo enemmän jyvälle, totesi Tammivaara.
Karhun tehokkain oli 23 pistettä nostanut, viisi levypalloa kaapinut ja peräti seitsemän kertaa pelivälineen Hongalta riistänyt Jeremiah Wood . Yhteensä tusinassa kahden pisteen heitossaan vain kerran erehtynyt Wood sai näkyvintä tukea Baxleyn lisäksi Steffan Johnsonilta (21/3) ja Vesa Mäkäläiseltä (12/3).
Karhu kaatoi kakkosensa kuppiin väkevällä 71 prosentin tarkkuudella. Johnsonin saldo tässä souvissa oli 9/10.
Honkakin pisti kakkosiaan kuppiin vähintäänkin kohtuullisella 58 prosentin osumatarkkuudella, missä parhaiten onnistui 23 pistettä tehnyt Corey Belser.
Honkaa pitkään yhdessä Belserin kanssa pystyssä pitänyt John Williamson väänsi vielä pisteen enemmän. Ville Mäkäläinen teki tappiosta huolimatta tehokkaan paluun kentille 17 pisteen ja viiden levypallon saldolla.

Kazanin kautta Katajan kimppuun

Honka pelaa ensi viikolla kaksi ottelua, joissa molemmissa vastaan asettuu sikermä idän suunnalta.
VTB United-liigan raskas, mutta antoisa ja kevään ratkaisupelejä palveleva urakka kietaistaan pakettiin keskiviikkona Kazanissa Unicsin vieraana. Kazan on tällä hetkellä VTB-liigan A-lohkon kovin joukkue.
- Jos loukkaantumistilanteemme on tällainen, niin Kazaniin ei ole todellakaan mikään herkkupaikka lähteä, pudotteli Salminen harmissaan. Venäjän superliigaa johtava Unics Kazan on varmistanut TsSKA Moskovan tavoin paikkansa VTB-liigan neljän parhaan loppuhuipennukseen. Unics on raivannut tiensä myös Eurocupissa puolivälierävaiheeseen, jossa se kohtaa Antti Nikkilänkin työnantajiin vuosien saatossa lukeutuneen italialaisen Pepsi Casertan kaksiosaisessa väännössä.
Kotiyleisönsä eteen Honka palaa lauantaina, jolloin Joensuun Kataja saapuu Tapiolaan. Cup-mestari Kataja keikkuu sarjataulukossa espoolaisten edellä, mutta kauden keskinäiset ottelut liigassa ovat olleet toistaiseksi Hongan heiniä.
Honka on kaatanut Katajan niukasti kaikissa kolmessa ottelussa numeroiden oltua 81-76, 93-88 ja 86-80.
Katajan jälkeen Hongalla on jäljellä runkosarjasta vielä kaksi ottelua, eli sarjapaikkansa ilman karsintapeikkoa säilyttänyt Vilpas Salossa ja mestaruutta mielivä KTP-Basket kotona.

Korisliiga, Kauhajoki:
Kauhajoen Karhu - Espoon Honka 100 - 83 (39 - 42)

Ottelun neljännekset: 24-20, 15-22, 33-21, 28-20

Honka: Samuli Vanttaja 5/-, Corey Belser 23/7, Ville Mäkäläinen 17/5, Juho Helenius 2/1, John Williamson 24/4, Jukka Matinen -/1,  Joonas Suotamo 8/6, Villematti Kopio 4/2/4 syöttöä.

Karhu: Henri Hirvikoski 7/2, Walter Baxley 20/3, Eldar Skamo 6/6/5 syöttöä, Henry Umoru -/1, Aleksi Huuskonen 11/1, Jeremiah Wood 25/3/7 riistoa, Steffan Johnson 21/3/6 syöttöä, Vesa Mäkäläinen 12/3.

Hongan seuraava ottelu Korisliigassa: Honka-Joensuun Kataja lauantaina 19.3. klo 17.

Hongan viimeinen ottelu VTB United-liigassa: Unics Kazan-Honka keskiviikkona 16.3.

Hongan tiedotteesta / UrheiluEspoo


Takaisin edelliselle sivulle


Espoon Honka - logo

Espoon Honka - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Tapiolan Hongan miesten joukkue on vahvistanut rivejään viisi edellistä kautta Korisliigassa pelanneella takamies Jouko Järvisellä.

Lue lisää
Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliigaan tähtäävä Tapiolan Honka on tehnyt sopimuksen 26-vuotiaan amerikkalaistakamies Brandon Thomasin kanssa.

Lue lisää
Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Suomen Koripalloliiton hallitus on evännyt Espoon Hongan liigalisenssin seuran Korisliiga-joukkuetta koskevien hoitamattomien velvoitteiden vuoksi ja sulkenut joukkueen sarjasta.

Lue lisää
Kaunisto siirtyy Ranskaan

Kaunisto siirtyy Ranskaan

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Hongasta ranskalaiseen Ada Blois Basketiin.

Lue lisää
Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Honkaan Kouvolan Kouvoista.

Lue lisää
Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Espoon Hongan päävalmentajana tulevalla kaudella koripallon kotimaisessa pääsarjassa ja kansainvälisessä VTB United-liigassa.

Lue lisää