Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Toiviainen tuo Lahden Hongan härnääjäksi

 
Toiviainen tuo Lahden Hongan härnääjäksi

Playoff-pelien kotiedusta kiivaasti kamppailevalla Espoon Hongalla on jäljellä runkosarjasta yhdeksän ottelua. Niistä ensimmäinen tuodaan tiistaina Tapiolan Urheiluhallin parketille, kun Namika Lahti saapuu tällä kaudella Korisliigan merkeissä vasta ensimmäisen kerran Hongan vieraaksi. Lahdessa on hyräilty viime viikot mollisävelin, sillä joukkue on hävinnyt kuusi viimeistä otteluaan. Karsintaviivalle on tässä vaiheessa matkaa turvallisen tuntuisesti, mutta kahdeksan parhaan pudotuspeleihin nouseminen vaatii jo pienen ihmeen - ainakin nykytahtiin peilaten. Lahden urakkaa ei helpota yhtään se, että se saa vastaansa taatusti ärsytetyn Hongan. Lauantain kotitappio Korihaille jätti espoolaisille paljon hampaankoloon. Ilmassa on pikaisen revanssin makua.
- Se oli meiltä huono peli. Olemme tuon ottelun jälkeen ainakin henkisesti valmiina kohtaama Lahden, vahvistaa Hongan päävalmentaja Pekka Salminen.

“Toivoa on niin kauan kuin pelejäkin”

Lahden luotsi Sami Toiviainen ei ole heittänyt tukalasta tilanteesta huolimatta kirvestä kaivoon pudotuspelien osalta. Toivoa on niin kauan kuin pelejäkin.
Tosin suunnanmuutoksen kanssa ei ole varaa aikailla enää ainuttakaan ottelua. Muuten murenevat teoreettisetkin mahdollisuudet ToPon ja Kauhajoen tavoittamiseen. Eikä kuviosta sovi unohtaa Vilpastakaan, joka nappasi Namikasta lauantaina kovan voiton Salossa.
- Tiistai tarjoaa mahdollisuuden muuttaa suuntaa, eli ei muuta kuin yritetään keksiä keinot Hongan kaatamiseen. Taistelumme jatkuu playoff-paikasta taatusti niin pitkään, kun se vain on matemaattisesti mahdollista, lupaa Toiviainen.
Honka ja espoolaisten cupista pudottama Namika ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kahdesti Korisliigassa. Molemmat ottelut on pelattu Lahdessa ja tilanne on niiltä osin 1-1. Jälkimmäisessä ja Hongan voittoon päättyneessä pelissä Jamar Wilson hurjasteli huimat 45 pistettä. Joukkueet iskevät ottelusiirron jäljiltä nyt vuorostaan seitsemän päivän sisään kahdesti yhteen Espoossa. Runkosarjan viimeinen keskinäinen vääntö odottaa vuoroaan ensi viikon maanantaina.
- Aikataulu on tiukka, mutta en pidä sitä pahana. Ei mene ainakaan liikaa energiaa scouttaamiseen, muotoilee Toiviainen. Toiviainen korostaa, että sen Honkaa ei kukisteta eikä sen paremmin playoff-paikasta taistella millään hokkuspokkus-konstein.
- Kauteemme on mahtunut myös hyviä asioita ja ne on nyt kaivettava esiin omaan tekemiseen. Turha murehtiminen on jätettävä pois. Siten paikka mahdollisiin playoffeihin ei ainakaan aukea.

Latimer sivussa

Lahti on kokenut vaikean ja vaiherikkaan kautensa aikana kovia loukkaantumisten osalta. Pitkäaikaistoipilas Ilkka Vuoren lisäksi Namikan rivejä on rokottanut Cadric Latimerin nilkan nivelsidevamma. Latimer (13,3/6,0) on vastannut joukkueensa kotimaisen kaartin kovimmista tehoista yhdessä Roope Suonion (13,0/3,3) kanssa.
- Latimer aloitti juoksemisen perjantaina ja hänen toipumisensa kanssa mennään päivä kerrallaan. Se on selviö, että hän ei pelaa Honkaa vastaan, toteaa Toiviainen.
Namika Lahden syömähampaina ovat häärineet 201-senttiset ulkomaanavut, liigan tarkimpiin kolmospyssyihin lukeutuva Ryan Ayers (16,9/5,8) ja Anthony Vereen (17,0/6,1).
Heitä viisi senttiä pitempi Todd Hendley (14,0/7,7) on puolestaan lahtelaisten kovin levypallomies.
- Tuosta triosta Vereen on meidän kantiltamme pahin kaveri, sanoo Salminen. Honka-Namika Lahti tiistaina klo 18.30.

Hongan tiedotteesta / UrheiluEspoo


Takaisin edelliselle sivulle


Espoon Honka - logo

Espoon Honka - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Pekka Salminen

Tiedot

Jamar Wilson

22.2.1984
Tiedot


Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Tapiolan Hongan miesten joukkue on vahvistanut rivejään viisi edellistä kautta Korisliigassa pelanneella takamies Jouko Järvisellä.

Lue lisää
Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliigaan tähtäävä Tapiolan Honka on tehnyt sopimuksen 26-vuotiaan amerikkalaistakamies Brandon Thomasin kanssa.

Lue lisää
Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Suomen Koripalloliiton hallitus on evännyt Espoon Hongan liigalisenssin seuran Korisliiga-joukkuetta koskevien hoitamattomien velvoitteiden vuoksi ja sulkenut joukkueen sarjasta.

Lue lisää
Kaunisto siirtyy Ranskaan

Kaunisto siirtyy Ranskaan

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Hongasta ranskalaiseen Ada Blois Basketiin.

Lue lisää
Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Honkaan Kouvolan Kouvoista.

Lue lisää
Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Espoon Hongan päävalmentajana tulevalla kaudella koripallon kotimaisessa pääsarjassa ja kansainvälisessä VTB United-liigassa.

Lue lisää