Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Honka ja Korihait tarjoavat playoff-maistiaiset Espoossa

 
Honka ja Korihait tarjoavat playoff-maistiaiset Espoossa

Espoon Honka sovittaa lauantaina suuren saaliin toivossa syöttiä koukkuun, kun aina vaarallinen Uudenkaupungin Korihait sukeltaa Tapiolan Urheiluhallin uumeniin. Ottelulla on iso painoarvo pohjustettaessa kevään playoff-kuvioita ja puolivälierien kotietua.

Korihait on tällä hetkellä sarjataulukossa neljäntenä tasapistein yhden ottelun vähemmän pelanneen Hongan kanssa. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat ennen lauantaita vakkasuomalaisille 2-1 Pohitullin pontevan kotisaldon ansiosta.

- No, kyllähän lauantaina pohjustetaan jo jonkinlaisia ennakkoasetelmia playoffeja ajatellen, mutta pitää muistaa, että meillä on yhä kahdeksan runkosarjan ottelua jäljellä Honka-pelin jälkeen, toppuuttelee Korihaiden valmentaja Tom Westerholm.

Tampereen Pyrintö näyttää vyöryvän vääjäämättömästi runkosarjan voittoon, mutta sijojen 2-5 kohtalo on vielä täysin avoin. Niiden kohtalo ratkaistaan Joensuun Katajan, keskiviikkona Uudessakaupungissa jatkoajalla taipuneen KTP:n, Korihaiden ja Hongan kesken.

- Kaikki on vielä mahdollista. Esimerkiksi Katajalla on vierasvoittoinen ohjelma. Kataja matkustaa vielä Espooseen, Tampereelle ja Uuteenkaupunkiin, Westerholm poimii maukkaita paloja yhteensä 44 ottelua kattavan runkosarjan loppusuoralta.

Korihait on joukkue isolla alkukirjaimella

Honka ja Korihait lukeutuvat kuntopuntarin kärkiryhmiin Pyrinnön peesissä. Honka on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan kahdeksan ja Korihait yhden vähemmän.

- Olen erityisen tyytyväinen siihen, että olemme pystyneet tiivistämään tahtia. En halua nostaa ketään yksittäistä pelaajaa esiin. Korihait on joukkue isolla alkukirjaimella. Joukkue on hitsautunut yhteen ja olemme oppineet pelitapamme yhä paremmin, Westerholm peilaa länsirannikon koripallovaltikkaa hallussaan pitävän poppoon kokonaiskuvaa.

Hait on vallan huipulla myös liigan levypallotilastossa keskiarvolla 39,91. Korihait on hallinnut ilmatilaa kaikissa kolmessa keskinäisessä ottelussa Honkaa vastaan. Siinäkin, jossa Honka kuittaili Tuomas Iisalon kolmosilla kalavelkoja marraskuisessa Espoossa.

- Tuo levypallotilasto tosin vähän valehtelee meidän osaltamme. Tilanne on tasaantunut sen jälkeen, kun olemme saaneet heittopeliimme tarkkuutta luokattoman huonon alkukauden jälkeen, vinkkaa Westerholm.

“Wilson-Williamson on liigan paras jenkkikaksikko”

Tapiolan perinteikäs estradi on aina paha paikka vierasjoukkueelle, eikä autonkaupungin ylpeys tee tässä mielessä poikkeusta. Ei, vaikka Korihait onkin jo pystynyt murtamaan sitä itsepintaisesti ja vuosikausia piinanneen Tapiolan taian.

- Honka on äärimmäisen vaarallinen, tasapainoinen ja hyvä joukkue, luettelee Westerholm.

Kansainvälisiltä kentiltä kovuutta kauhoneella Hongalla on koossa laadukas pelaajamateriaali, josta Westerholmin verkkokalvoille W-duo Jamar Wilson-John Williamson on piirtynyt erityisen terävästi.

- Wilson ja Williamson muodostavat liigan ylivoimaisesti parhaan jenkkikaksikon, joka tukee toistensa pelitapaa, päähai perustelee näkemystään.

Korihait kylvetti Honkaa viimeisimmässä keskinäisessä kohtaamisessa, eli loppiaista seuraavana päivänä pelatussa ottelussa kylmästi numeroin 84-66. Honka oli hikoillut kaksi päivää aiemmin VTB United-liigan vierasottelun Lietuvos Rytasin pakeilla. Lisäksi Wilson joutui jättämään Uudenkaupungin ottelun väliin jalkavamman vuoksi.

- Lauantaina oleellisinta meidän kannaltamme on se, miten pystymme pysäyttämään Wilsonin, vahvistaa Westerholm.

Virtuoosimainen Wilson johtaa liigan korintekijätilastoa 23,1 pisteen keskiarvolla. Tämän vuoden puolella pelaamissaan kahdeksassa Korisliigan ottelussa Hongan hanakasti hyökkäävän ja toisaalta puolustustaan parantavan pelintekijän vastaava keskiarvo on tasan 30.

Korea kakku tuli tältä osin kuorrutettua tammikuun puolivälin paikkeilla. Wilson veivasi Sami Toiviaisen ja kumppaneiden ällistykseksi Namika Lahden pussiin 45 pistettä 12. tammikuuta. Kolme päivää myöhemmin ToPon valmentajan Maikel Lopezin oli vuoro jäädä sanattomaksi, kun samainen herra oli huijannut helsinkiläispuolustusta 44 pinnan edestä. Honka-Korihait lauantaina klo 17.

Hongan tiedotteesta / UrheiluEspoo


Takaisin edelliselle sivulle


Espoon Honka - logo

Espoon Honka - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


John Williamson

19.8.1986
Tiedot

Jamar Wilson

22.2.1984
Tiedot


Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Tapiolan Hongan miesten joukkue on vahvistanut rivejään viisi edellistä kautta Korisliigassa pelanneella takamies Jouko Järvisellä.

Lue lisää
Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliigaan tähtäävä Tapiolan Honka on tehnyt sopimuksen 26-vuotiaan amerikkalaistakamies Brandon Thomasin kanssa.

Lue lisää
Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Suomen Koripalloliiton hallitus on evännyt Espoon Hongan liigalisenssin seuran Korisliiga-joukkuetta koskevien hoitamattomien velvoitteiden vuoksi ja sulkenut joukkueen sarjasta.

Lue lisää
Kaunisto siirtyy Ranskaan

Kaunisto siirtyy Ranskaan

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Hongasta ranskalaiseen Ada Blois Basketiin.

Lue lisää
Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Honkaan Kouvolan Kouvoista.

Lue lisää
Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Espoon Hongan päävalmentajana tulevalla kaudella koripallon kotimaisessa pääsarjassa ja kansainvälisessä VTB United-liigassa.

Lue lisää