Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Blues kaatoi sarjakärki KalPan

Espoon Blues otti toisen peräkkäisen voittonsa SM-liigassa kaatamalla sarjan kärjessä keikkuvan kuopiolaisryhmä KalPan kotonaan. Espoolaisten sankariksi nousi 17-vuotias superlupaus Juuso Ikonen, joka iski voittomaalin vain muutamaa minuuttia ennen kolmannen erän loppua.

Ottelun ensimmäinen erä oli melko sekava eikä yltänyt tasollisesti kahden seuraavan tasolle. Vierailijat saivat hyvän alun otteluun ja onnistuivat lopulta myös maalinteossa puolustaja Adam Masuhrin siniviivarannarin yllätettyä maskissa olleen Blues-vahti Antti Oren.

KalPa pääsi kahden maalin karkumatkalle heti toisen erän alkuun, kun Mikko Kukkonen vapautti nappisyötöllään Sakari Salmisen yksin läpi. Salminen nosti kiekon hallitusti Blues-maaliin puolustajien estelyistä huolimatta. Kotijoukkue sai kuitenkin lisää virtaa peliinsä, ja onnistui kaventamaan erän puolessavälissä Joni Töykkälän lyötyä Jari Sailion iskemän kakkoskiekon ohi KalPan maalivahti Juha Toivosen. Tasoitus nähtiin erän viimeisillä sekunneilla, kun jo 15 maalia kaudella iskenyt voimahyökkääjä Roope Talaja laukoi voimalla KalPa-puolustajan jaloista kiekon yläkulmaan.

Kolmas erä oli tilastojen valossa KalPan, mutta kotijoukkue Blues taisteli sinnikkäästi. Tällä kertaa ei tarvittu jatkoaikoja tai voittomaalikilpailua. Juuso Ikosen voittomaalia edelsi Blues-hyökkääjä Mika Hannulan loistava karvaus KalPa-päädyssä, hyvä syöttö taakse Kristian Kuuselalle, joka jatkoi maalin eteen nousseelle Ikoselle.

KalPa haki lopussa tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta riski kostautui Kristian Kuuselan karattua läpiajoon. Kuusela viimeisteli illan loppulukemat 4-2 ja Blues vahvisti asemiaan kahdeksan joukossa. Taistelu jatkuu torstaina Hämeenlinnassa HPK:n vieraana, ja kotiin palataan ensi viikon tiistaina, jolloin vieraaksi saapuu SaiPa.