Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pyrinnön Poikola pitää portit avoinna Hongalle ja Korihaille

 
Pyrinnön Poikola pitää portit avoinna Hongalle ja Korihaille

Koripalloväen katseet nauliintuvat lauantaina länsirannikolle,Uuteenkaupunkiin ja Pohitullin kovamaineiseen palloiluhalliin, jossa  hurjan kotijoukkueen maineessa oleva Korihait ja Espoon Honka iskevät yhteen todella korkein panoksin.
Ottelun voittaja vyöryy riehakkaissa tunnelmissa välieriin hallitsevaa Suomen mestaria Tampereen Pyrintöä vastaan samalla kun hävinnyt osapuoli poistuu päät painuksissa ja rantapallot kainalossa ennenaikaiselle kesälomalle.
- Sehän sopii meille ihan hyvin, että Korihait ja Honka vääntävät puolivälieräsarjaa pitkän kaavan mukaan. En tosin anna sille ajatukselle painoarvoa, että meitä vastaan tulisi ensi viikolla väsynyt joukkue. Siinä voi olla toki pieni tekijä meidän eduksemme, jos myös välieräsarja venyy pitkäksi, tuumii Pyrinnön valmentaja Pieti Poikola.
Pyrintö, eivätkä toisaalta myöskään toisen finaalipaikan kohtalon ratkaisevat KTP ja Joensuun Kataja aikailleet omissa puolivälieräsarjoissaan. Pyrintö passitti puolivälierissä ToPon mollivoittoiseen laulukuoroon suoraan kolmessa ottelussa. Kotka teki yhtä tylyn tempun Kauhajoen Karhulle ja Kataja puolestaan Kouvoille.

“Vaikea sanoa, kumman valitsisin vastustajaksemme”

Koripallossa kovaa meriitit nuoresta iästään huolimatta jo hankkineella eduskuntavaaliehdokas Poikolalla, 33, on selvätikin ainekset myös politiikan tekoon.
Vastaukset kysymyksiin putoilevat tarkoin harkittuina, hyvin perusteltuina, mutta ne jättävät myös sopivasti pelivaraa, kuten kuvioon kuuluu.
-  Kyllä, olen miettinyt kumman joukkueen ottaisin mieluummin vastustajaksemme välieriin. Vaikea paikka, sillä Korihait ja Honka ovat hyvin erinäköisiä joukkueita. Tietenkin ajatus pelata Uudenkaupungin hienossa tunnelmassa kuullostaisi kiehtovalta, mutta kyllä varmasti myös Tapiolassa riittää ääntä kevään ratkaisupelien myötä.
Poikola on pyöritellyt torstaista lähtien nauhoja Korihaiden ja Hongan puolivälieräpeleistä. Live-kokemukset perustuvat runkosarjaan, sillä lauantaina Poikolaa ei nähdä Pohitullissa, jonka uumeniin saa ottaa tasan tarkkaan 1627 katsojaa. Epäilemättä tuo määrä myös toteutuu ja Haiden lehtereillä hikoillaan jännityksestä ja innostuksesta kuin sillit purkissa.
- Todistan Honkaa paikanpäältä lauantaina, joskin A-poikien SM-välierien merkeissä, kertoo Poikola.

Hongalta kontrolloitua, Hailta hurlumheitä

Poikola näkee Hongan ja Korihaiden suurimman pelillisen eron hyökkäyspäässä.
- Hongan 5-5 -hyökkäykset ovat enemmän organisoituja ja suunnitellumpia. Honka on vienyt detaljien toteutuksen pitemmälle skriinien kulmia myöten.
- Korihaiden hyökkäys ei ole hirveän kontrolloitua. Pirullisen vaikeaksi Korihaista tekee erityisesti se, että jokainen pelaaja pyrkii koko ajan hyökkäämään kohti koria. Aina kun pelaaja saa pallon paikasta riippumatta, niin ensimmäisenä ajatuksena on suunnata kohti koria.
Korihait on hävinnyt tällä kaudella ainoastaan kolme ottelua kotiyleisön edessä. Honka ei ole toistaiseksi onnistunut valloittamaan Vakka-Suomen vanhaa, mutta edelleen ylvästä koripallolinnaketta kertaakaan.
- Runkosarja antaa aika hyvän kuvan joukkueista ja kun katsoo Korihaiden kotisaldoa, niin vaikeahan tässä tilanteessa on nähdä, etteikö se olisi suosikki lauantaina. Korihait on ollut kotonaan Honkaa edellä aggressiivisuudessa ja peli-intensiteetissä.
Poikola tosin tähdentää, että pallo on tässäkin tapauksessa ympäripyöreä.
- Mikäli Korihait kadottaa rentoutensa ja paineet kasvavat, niin Hongan kokemukset VTB United-liigasta voivat olla valttia.
Hongan kantilta katsottuna Poikola painottaa heitonvalintojen merkitystä ja tärkeyttä. Honka hukkasi torstaina 17 pisteen johtonsa nimenomaan siksi, että muutamat ratkaisut jäivät hätäisiksi.
- Hongan on pystyttävä hyökkäämään lauantaina tasapainoisesti 40 minuuttia. Esimerkiksi 37 minuuttia ei riitä, sillä Korihait on sarjan kovin runi-joukkue. Se voi vetää hetkessä vaikkapa 15 pistettä nimiinsä. Korihait on hanakka hyödyntämään vastustajan hyökkäyspään epäonnistumisia. Se on siinä ehdottomasti Suomen parhaita joukkueita.

Sarcevicin “kätisyys” on avainasemassa

Pelaajarintamalta Poikola poimii yhden nimen ylitse muiden, eli Korihaiden pelin sielun Bojan Sarcevicin.
- Lauantain ottelun suurin yksittäinen tekijä on se, miten Honka pystyy puolustamaan Sarcevicia. Bojan on se pelaaja, jonka Hongan on saatava ehdottomasti kuriin voittaakseen.
Sarcevic rankaisi Honkaa kolmessa ensimmäisessä puolivälieräottelussa 22 pisteen keskiarvolla. Torstaina Tapiolassa käytännössä jo kättelyssä turhautunut ja loistonsa kadottanut Sarcevic joutui tyytymään ainoastaan kolmeen pisteeseen.
- Honka pystyi pitämään Sarcevicin poissa vasemmalta kädeltä ja pakotti hänet oikealle. Sarcevic on nimenomaan se pelaaja, joka nostaa ajoillaan layuppeja tai vaihtoehtoisesti järjestää niillä muille mahdollisuuksia helppoihin koreihin, muistutti vaalitorilta flyereitä jakamasta tavoitettu Poikola.

113-113...

Koripallossa punaista tunnustava Poikola on asettanut eduskuntavaaliehdokkaaksi vihreiden listoilta Pirkanmaalla.
- Tämä vaalitouhu etenee omalla painollaan ja on toisaalta ihan kivaa vastapainoa vaikkapa videoiden pyörittämiselle.
Vaaliuurnilla Poikola pitää pahimpana vastustajanaan urheilupiirejä peilaten painin olympiamitalisti Marko Asellia (sd), joka tähtää toiselle kaudelleen eduskunnassa. Diplomi-insinööri Poikolan sydän sykkii koripallolle, mutta Arkadianmäkikin kiehtoo oman tiensä kulkijaa.
- Kukaan ei ole korvaamaton, kuittaa Poikola mahdollisen valmentajan vaihtumisen Pyrinnön peräsimessä.
Poikola on kieltämättä myös varsin nokkela vaalityössään.
- Korihaiden ja Hongan matsin varsinainen peliaika voisi päättyä numeroihin 113-113 ja pisteitä saisi syntyä mahdollisimman paljon sieltä vihreän taulun alta, heittää Poikola pilke silmäkulmassaan.

Viides puolivälieräottelu Korihait-Honka lauantaina klo 16.

Hongan tiedotteesta / UrheiluEspoo


Takaisin edelliselle sivulle


Espoon Honka - logo

Espoon Honka - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Tapiolan Hongan miesten joukkue on vahvistanut rivejään viisi edellistä kautta Korisliigassa pelanneella takamies Jouko Järvisellä.

Lue lisää
Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliigaan tähtäävä Tapiolan Honka on tehnyt sopimuksen 26-vuotiaan amerikkalaistakamies Brandon Thomasin kanssa.

Lue lisää
Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Suomen Koripalloliiton hallitus on evännyt Espoon Hongan liigalisenssin seuran Korisliiga-joukkuetta koskevien hoitamattomien velvoitteiden vuoksi ja sulkenut joukkueen sarjasta.

Lue lisää
Kaunisto siirtyy Ranskaan

Kaunisto siirtyy Ranskaan

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Hongasta ranskalaiseen Ada Blois Basketiin.

Lue lisää
Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Honkaan Kouvolan Kouvoista.

Lue lisää
Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Espoon Hongan päävalmentajana tulevalla kaudella koripallon kotimaisessa pääsarjassa ja kansainvälisessä VTB United-liigassa.

Lue lisää