Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Honkaa haukannut Korihait on pelottavan kova kotonaan

 
Honkaa haukannut Korihait on pelottavan kova kotonaan

Espoon Honka ei onnistunut riistämään Uudenkaupungin Korihailta kotietua puolivälieräsarjan avausottelussa. Korihait piti Pohitullin hornankattilassa ja lähes 1100 katsojan silmien edessä visusti kiinni kovan kotijoukkueen maineestaan kaatamalla Hongan numeroin 92-74 (47-36). Voittajat viimeistelivät vapaaheittoviivalta ratkaisevasti 17 pistettä vieraitaan enemmän. Korihait vieraili viivalla 36 ja Honka vain 14 kertaa.
- Jos vieraskentällä ei päästä vapaaheittoviivalle, niin silloin homma menee todelle hankalaksi. Silloin pitäisi pistää kolmoset sataprosenttisesti sisään, latasi Hongan päävalmentaja Pekka Salminen. Salminen myönsi, että Hongan pelaaminen oli heikkoa länsirannikolla.
- Toisaalta vastustaja pelasi erittäin hyvin. Ei ole tosiaankaan mikään ihme, että Korihait on ollut näin paha kotonaan. Jollain konstilta täältä se yksi voitto pitäisi silti pystyä ryöväämään.
Korihaiden kollega Tom Westerholm oli syystäkin huojentunut mies.
- Päästiin toteuttamaan omaa peliä ja saimme murennettua kipsin, jos sitä nyt olikaan, heti alkuunsa. Pudotuspelihistoriamme on ollut tältä osin aiemmin aika murheellinen.
Westerholm ei nähnyt ottelun vapaaheittomäärissä omiensa osalta mitään ihmeellistä.
- Honka päästi meidät jo hyvissä ajoin viivalle. Jos häviää puolustuksessa, niin näin se menee.

Hait dominoi ilmatilaa

Bojan Sarcevic (17/5) vei Korihait ensimmäisen neljänneksen puolivälissä 13-7 -johtoon, mutta Honka ei tarjonnut alussa sen enempää siimaa. Päinvastoin, vieraat kuittasivat seuraavat kolme minuuttia edukseen 14-5 siinä vaiheessa erehtymättömästi viimeistelleen Jukka Matisen (8/2) ja joukkueensa ykkösen Corey Belserin (18/10) johdolla.
Pohitullin ilmatilaa levypalloin 42-28 dominoineen Korihaiden toinen rajumpi hyökkäys tuli kymmenen minuuttia ensimmäisen jälkeen. Laajalla ja laadukkaalla rintamalla rokottaneet isännät rykäisivät 39-29 -etumatkan, jota jälleen Sarcevic siivitti parketin pistehain Lawrence Wrightin (25/9), James Reavesin (10/7) ja Nigel Mooren (15/4) säestyksellä.
- Meidän levypallopelissämme ei ollut playoffien intensiteettiä. Korihailta sitä sen sijaan löytyi, pudotteli Salminen.
- Levypallopelaamisessa on kysymys tahdosta, taidosta ja asenteesta, Westerholm puki joukkueensa ilmeen sanoiksi.
Korihaiden toisen nykäyksen jälkeen Honka ei pystynyt enää jarruttelemaan ohituskaistalle siirtyneen autokaupungin ylpeyden vahvaa kulkua.
Petri Heinosen (10/8) jäätävät ratkaisut viivalta 44 sekuntia ennen taukoa numeroissa 47-34 olivat jo liikaa. Voittajat viimeistelivät vapaaheitoilla jo avauspuoliskolla 11 pistettä, eli taukojohdon verran naapuria enemmän.

Williamson vaisu käsivamman jäljiltä

Reisivammasta toipunut Hongan Tuomas Iisalo keräsi tehot 11/5 ja Ville Mäkäläinen 9/4.
Jamar Wilson sai aikaan lukemat 16/1, mutta pitkään pimennossa pysynyt John Williamson joutui tyytymään hänelle vaatimattomiin kymmeneen pisteeseen ja viiteen levypalloon.
- Williamson ei ole pystynyt harjoittelemaan moneen päivää käsivamman vuoksi ja tässä on tulos.  Belser oli ylivoimaisesti paras pelaajamme tänään, vahvisti Salminen.
- Niin ja ihmettelen, miksi Wilsonilla ei ollut enää asiaa vapaaheittoviivalle, Salminen huikkasi perään.
Puolivälieräsarja jatkuu sunnuntaina Tapiolan Urheiluhallissa, jossa Honka ja Korihait iskevät yhteen klo 17 alkaen.

1. puolivälieräottelu, Pohitullin palloiluhalli 1.4,:
Uudenkaupungin Korihait - Espoon Honka 92 - 74 (47 - 36)

Ottelun neljännekset 22-21, 25-15, 21-16, 24-22

Honka: Samuli Vanttaja 2/-, Corey Belser 18/10, Ville Mäkäläinen 9/4, Jamar Wilson 16/1, Tuomas Iisalo 11/5, John Williamson 10/5, Jukka Matinen 8/2.

UU-Korihait: Lawrence Wright 25/9, Bojan Sarcevic 17/5, Jalmari Salaterä 2/-, Jussi Kumpulainen 3/4, Mikko Jalonen 10/3, Nigel Moore 15/4, James Reaves 10/7, Petri Heinonen 10/8.

Seuraavat ottelut: 2. puolivälierä Honka-Korihait sunnuntaina klo 17, 3. puolivälierä Korihait-Honka tiistaina klo 18.30.

Hongan tiedotteesta / UrheiluEspoo


Takaisin edelliselle sivulle


Espoon Honka - logo

Espoon Honka - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Tapiolan Hongan miesten joukkue on vahvistanut rivejään viisi edellistä kautta Korisliigassa pelanneella takamies Jouko Järvisellä.

Lue lisää
Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliigaan tähtäävä Tapiolan Honka on tehnyt sopimuksen 26-vuotiaan amerikkalaistakamies Brandon Thomasin kanssa.

Lue lisää
Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Suomen Koripalloliiton hallitus on evännyt Espoon Hongan liigalisenssin seuran Korisliiga-joukkuetta koskevien hoitamattomien velvoitteiden vuoksi ja sulkenut joukkueen sarjasta.

Lue lisää
Kaunisto siirtyy Ranskaan

Kaunisto siirtyy Ranskaan

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Hongasta ranskalaiseen Ada Blois Basketiin.

Lue lisää
Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Honkaan Kouvolan Kouvoista.

Lue lisää
Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Espoon Hongan päävalmentajana tulevalla kaudella koripallon kotimaisessa pääsarjassa ja kansainvälisessä VTB United-liigassa.

Lue lisää