Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Blues taisteli voiton

Blues otti Jyväskylässä tärkeän voiton 1-3

Tähänkin ottelusarjaan Blues lähti selvänä altavastaajana. Runkosarjan voitollaan JPY oli ansaitusti ennakkosuosikki. Selvää kuitenkin oli, että kiekon pudotessa jäähän ei enää menneillä meriiteillä ollut merkitystä.

Ottelun alku oli ehkä hieman asetelmien hakua. Isännät olivat Bluesin aktiivisesta pelityylistä perillä ja sen huomasi JYPin aktiivisesta taklauspelistä. Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet taklailivatkin varsin runsaasti. Jäähyjä joukkueille vihellettiin vuorotahtiin, mutta maalia ei siitä huolimatta nähty. Vasta erän loppupuolella sellainen syntyi ja espoolaisten riemuksi asialla oli Arttu Luttinen, joka pääsi Santeri Heiskasen oivaltavasta biljardisyötöstä tekemään ns. ”vanhanaikaisen” tänään ehkä hieman haparoineen Pekka Tuokkolan JYP-maaliin. Alle kaksi minuuttia edellisestä ja taas oli kiekko isäntien maalissa. Tällä kertaa Toni Kähkönen nousi röyhkeästi maalille ja kiekko ajautui Stefan Öhmanin lapaan. Nopea veto maalia kohti ja siellä lepäsi. Jyväskylän jäähallissa oli harvinaisen hiljaista. Erän viimeisillä hetkillä JYPin Antti Pihlström taklasi maalintekijä Öhmania härskisti selkään, mutta Bluesin onneksi Ö-mies ei tilanteessa loukkaantunut.

Toinen erä aloitettiin Bluesin ylivoimalla. Maalia ei tuolloin kuitenkaan nähty, mutta jäähyt olivat kuitenkin ratkaisevassa osassa tässä erässä. Pian erän puolivälin jälkeen  annettiin aloitustilanteesta Jani Lajuselle kahden minuutin rangaistus. Tilannetta seuranneessa torikokouksessa JYPin Filip Riska löi/tönäisi linjatuomaria selkään. Niin ei saa tehdä, tuumi päätuomari Jari Levonen ja langetti 5+20 minuuttia (ottelurangaistus) muuten hyvin pelanneelle Riskalle. Kaiken kukkuraksi isäntien Olli Malmivaara kampitti myös itsensä jäähylle. Tällä kertaa Blues hyödynsi kahden miehen ylivoimansa. Loistavasti pelannut Jere Karalahti veti maalille kudin, jonka Luttinen ohjasi Tuokkolan längistä sisään. Blues pääsi erinomaisesta asemasta ottelun päätöserään.

Käsikirjoitus viimeiselle 20-minuuttiselle oli alusta asti selvä: JYP ajaa takaa ja Blues puolustaa. Alku oli vieraiden kannalta huono. Öhman sai jäähyn ja JYP kavensi. Ei siis hyvältä näyttänyt. Muutamista isäntien maalipaikoista huolimatta Bluesin paketti kesti, varsinaista hätää ei oikeastaan kovasta prässistä huolimatta ollut. Lopussa JYP pelasi kolme ja puoli minuuttia ilman maalivahtia, mutta maali tyhjiin oli lähempänä kuin kavennus, tasoituksesta puhumattakaan. Summerin päättäessä lukemat olivat 1-3 Bluesille.

Loppunumerot olivat varmasti monelle  yllätys, joskaan ei mikään jättimäinen sellainen, ei ainakaan Bluesin kannattajille. Oli hyvä saada voitto heti alkuun, mutta ottelun loppua kohden ote siirtyi kyllä selkeästi JYPille. Niin usein käy kun johtoasemassa pelataan, takaa-ajaja saa aloitteen itselleen. Mutta voitto mikä voitto, tyylipisteitä ei jääkiekossa tunneta. Mikäli Bluesin taistelu jatkuu yhtä suurella sydämellä, on finaalipaikka täysin saavutettavissa. Seuraava ottelu pelataan kotona Espoossa, heti perjantaina kello 18.30. Tervetuloa!