Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Honka saa Iisalon mukaan puolivälieriin

 
Honka saa Iisalon mukaan puolivälieriin

Reisivammasta kärsinyt Espoon Hongan maajoukkuemies Tuomas Iisalo palaa kentille ensi perjantaina, kun Korisliigan puolivälieräsarja Korihaita vastaan käynnistyy Uudessakaupungissa.
- Kyllä, pelaan perjantaina. Toipuminen on sujunut aikataulussa ja elättelin toiveita siitä, että olisin pelannut jo runkosarjan viimeisen ottelun KTP:tä vastaan. Oli kuitenkin parempi edetä kohti playoff-pelejä varmemman kautta, kertoo 28-vuotias ja 195-senttinen Iisalo.
Iisalo urakoi runkosarjassa kolmea viimeistä kierrosta lukuun ottamatta kaikki muut 41 ottelua 11 pisteen ja kolmen levypallon keskimääräisillä tehoilla. Tasavallan tarkimpiin kolmen pisteen heittäjiin lukeutuvan Iisalon kauden toistaiseksi kovin pistesaldo 27 syntyi juuri Korihaita vastaan Espoossa marraskuussa pelatussa ottelussa.
Länsirannikon ylpeys Korihait veti toisaalta pitemmän korren kauden kaikissa muissa keskinäisissä kohtaamisissa. 24 vuoden kuivan kauden jälkeen kotiedun pudotuspeleihin hankkinut Korihait hävisi runkosarjassa ainoastaan kolme kotiottelua.
Pohitullin paljon nähnyt palloiluhalli on ollut kautta aikojen pelote mille joukkueelle tahansa. Ja sitä se on ollut erityisesti meneillään olevalla kaudella.
- Ensimmäisenä asiana Korihaista tulee mieleen juuri sen vahvuus kotikentällä hyvän yleisön edessä. Meidän on nyt haettava sieltä ainakin se yksi voitto.

“Käsijarru ei ole taatusti päällä!”

Auringontarkasti omaa ja joukkueensa suoritusta analysoiva Iisalo ei näe kuitenkaan Korihaita mitenkään poikkeuksellisen hankalana vastustajana Hongalle.
- Oikeastaan olisi ollut sama, kuka tulee vastaan ensimmäisessä pudotuspelivaiheessa. Kyllähän meidän on vietävä treenaamalla omaa peliä ja määrättyä asioita eteenpäin.
Hongan loppukausi kulki tuloksellisesti alakanttiin. Loukkaantumiset ja toisaalta myös viimeisten pelien panoksettomuus eivät voineet olla heijastumatta kokonaiskuvaan.
- En ole huolissani. Pleijarit ovat aivan eri pelejä, tähdentää Iisalo. Honka on harjoitellut päävalmentajansa Pekka Salmisen johdolla jo reilun viikon nimenomaan Korihaiden kohtaamista silmälläpitäen.
- Tiedän, että olemme valmiina pudotuspeleihin, vinkkaa Iisalo pitäen Hongan playoff-eväät visusti piilossa.
Perjantaista lähtien parketilla painellaan vähintään se sata lasissa.
- Jos meiltä on puuttunut runkosarjan panoksettomissa viimeisissä peleissä intensiteettiä, niin jatkossa se ei ole enää mikään ongelma. Pudotuspeleissä kukaan ei taatusti säästele, eikä käsijarru ole päällä, painottaa Iisalo.

Korihait vyöryy laajalla rintamalla levypalloihin

Tom Westerholmin luotsaama Korihait väänsi runkosarjassa niskalenkkiä Hongasta vahvemman levypallopelin ja sen kautta avautuneiden toisten mahdollisuuksien sekä toisaalta nopeiden hyökkäyksien kautta.
- Hyvällä itseluottamuksella ja vapautunutta koripalloa pelaava Korihait on suhteellisen kookas joukkue, joka on kova hyökkäyslevypalloissa ja yleensäkin hyökkäyspäässä. Joukkueen aloitusviisikosta löytyy isojen miesten lisäksi kaksi atleettista laituria, jotka vyöryvät voimakkaasti levypalloihin. Se tuo tietenkin oman haasteensa meidän 2-3 paikkojen pelaajille, muotoilee Iisalo.
Honka on tottunut pyrkimään polkemaan jarrua kansainvälisen VTB United-liigan huippuvastustajien vauhtipelille. Kyyti on ollut ajoittain karua, mutta oppi varmuudella arvokasta kotimaiseen koripallokevääseen kurvailtaessa.
- Korihait on kova levypallojoukkue, mutta pitää muistaa, että VTB-liigassa vastustajamme ovat olleet kooltaan vielä numeroa isompia, Iisalo viittaa Euroopan eliittiin lukeutuvien Unics Kazanin, TsSKA Moskovan, Lietuvos Rytasin ja kumppaneiden suuntaan.
Aika ja tila ovat tunnetusti kortilla playoff-pelien paritanssin tiiviissä temmossa. Tämä kaikki on kuitenkin jo tuttua Hongalle hyvissä ajoin sekä kymmenen VTB-ottelun muodossa ennen ensimmäistä pudotuspelikierrosta.
Puolivälieräsarjan avausottelu Korihait-Honka pelataan Pohitullissa perjantaina klo 18.30. Seuraava ottelu on vuorossa sunnuntaina Tapiolan Urheiluhallissa klo 17.

Puolivälieräohjelma:
1. puolivälieräottelu Korihait-Honka perjantaina 1.4. klo 18.30
2. puolivälieräottelu Honka-Korihait sunnuntaina 3.4. klo 17.00
3. puolivälieräottelu Korihait-Honka tiistaina 5.4. klo 18.30
Tarvittaessa:
4. puolivälieräottelu Honka-Korihait torstaina 7.4. klo 18.30

Hongan tiedotteesta / UrheiluEspoo


Takaisin edelliselle sivulle


Espoon Honka - logo

Espoon Honka - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Tuomas Iisalo

28.7.1982
Tiedot

Pekka Salminen

Tiedot


Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Tapiolan Hongan miesten joukkue on vahvistanut rivejään viisi edellistä kautta Korisliigassa pelanneella takamies Jouko Järvisellä.

Lue lisää
Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliigaan tähtäävä Tapiolan Honka on tehnyt sopimuksen 26-vuotiaan amerikkalaistakamies Brandon Thomasin kanssa.

Lue lisää
Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Suomen Koripalloliiton hallitus on evännyt Espoon Hongan liigalisenssin seuran Korisliiga-joukkuetta koskevien hoitamattomien velvoitteiden vuoksi ja sulkenut joukkueen sarjasta.

Lue lisää
Kaunisto siirtyy Ranskaan

Kaunisto siirtyy Ranskaan

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Hongasta ranskalaiseen Ada Blois Basketiin.

Lue lisää
Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Honkaan Kouvolan Kouvoista.

Lue lisää
Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Espoon Hongan päävalmentajana tulevalla kaudella koripallon kotimaisessa pääsarjassa ja kansainvälisessä VTB United-liigassa.

Lue lisää