Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Korihait sinetöityi Hongan puolivälierävastustajaksi

 
Korihait sinetöityi Hongan puolivälierävastustajaksi

Espoon Honka aloittaa ensi viikon perjantaina käynnistyvät Korisliigan puolivälierät Uudenkaupungin Korihaiden vieraana. Asia sai lopullisen sinettinsä runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella, kun Korihaiden neljäs sija betonoitui. Hongan viides sija runkosarjassa on ollut selvillä jo parin kierroksen ajan.
Runkosarjan lauantaina kotona KTP:tä vastaan päättävä Honka vieraili keskiviikon kierroksella Vilppaan pakeilla Salossa, jossa nuorekkaalla nipulla edukseen esiintynyt espoolaisryhmä pelasi jo kauden 56. ottelunsa kansainvälinen VTB United-liiga ja Suomen cup mukaan luettuna. Näytön haluja uhkunut Honka vei molemmille sarjasijoituksen kannalta merkityksettömän ottelun nimiinsä 81-69 (45-41).
- Helkutin kova ja hieno vierasvoitto tällä kaartilla Vilppaasta, iloitsi Hongan päävalmentaja Pekka Salminen.

Hongan koko aloitusviisikko sivussa Salossa

Runkosarjan jälkeen kesälomille liigapaikka plakkarissaan lähtevä Vilpas hävisi kauden kaikki neljä keskinäistä otteluaan Hongalle, joka oli tällä kertaa matkassa pahasti vajaamiehisenä.
Hongalta puuttuivat sairaslistalla olevat Tuomas Iisalo, Corey Belser ja John Williamson. Vilpas välttyi myös kahdelta muulta Hongan aloitusviisikon pelaajalta, eli runkosarjan korikuninkuudessa kiinni olevalta Jamar Wilsonilta ja Jukka Matiselta.
- Wilsonin jalat ja varsinkin polvet ovat siksi väsyneet, että häntä päätettiin lepuuttaa. Myös Matiselle oli hyvä antaa tässä samassa tilanteessa huiliaikaa, jotta parhaat paukut saadaan säästettyä pudotuspeleihin, kertoi Salminen.
Salohallin sokerivaahteraparketilla palloiltiin Vilppaan Nick Okorieta (13/4) lukuun ottamatta kotimaisen voimin, sillä isänniltä oli puolestaan sivussa Nicchaeus Doaks.
- Doaksilla on nivusvamma ja yksijalkaista miestä on täysin turha peluuttaa. Hänen kautensa taitaa olla tässä. Tuskinpa Doaks pelaa meidän viimeisessä ottelussamme Lappeenrannassa, tuumi Vilppaan Viikinkimiehistön päällikkö Keijo Poutiainen.

Honka ei hätkähtänyt Viikinkien irtiottoja

Vilpas kävi kahdella ensimmäisellä neljänneksellä jo 11 pisteen johdossa, mutta ennakkoluulottomasti pelannut Honka ei antanut piiruakaan periksi, kun Samuli Vanttaja (21/3) ja Anselmi Vanjoki (19/2) säkittivät vuoronperään kolmosia Salohallin tunnetusti koviin koreihin.
Vieraat vyöryivät heti tauon jälkeen ensin pelintekijä Villematti Kopion (12/4) johdolla rinnalle ja Vanjoen voimin saman tien ohi numeroissa 49-47.
Vanttajan tavoin pääsarjan ottelukohtaista piste-ennätystään kohentanut Vanjoki lisäsi höyryä edelleen neljänneksen loppupuolella lataamalla Hongan kuuden pisteen johtoon. Toisella puoliskolla hyytynyt Vilpas sai kolmannella kympillä aikaan ainoastaan kahdeksan pistettä.
Sama tahti jatkui päätösneljänneksellä, jolloin vuorostaan Joonas Suotamo (15/5) ja Ville Mäkäläinen (10/9) järjestivät Hongalle jo 12 pisteen etumatkan, kun kellossa oli aikaa jäljellä tasan seitsemän minuuttia. Sen jälkeen isännät eivät pystyneet kurottamaan enää missään vaiheessa kahdeksaa pistettä lähemmäs Honkaa.

Kopio järjesteli hienosti hyökkäyspeliä

- Kopiolle ei tullut ottelussa yhtään menetystä ja se on kova juttu. Villematti järjesti hienosti hyökkäyspeliä, jossa varsinkin Vanttaja teki kovia ratkaisuja, kehaisi Salminen.
Kauden viimeisessä kotiottelussan vain viisi kertaa vapaaheittoviivalla käyneen Vilppaan ykkönen oli kokenut Jukka Kataja 14 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Matti Nuutinen säesti tehoilla 15/4 ja Roope Ahonen sai kokoon saldon 14/2.
- Pelasimme ekan puoliskon hyvin. Pallo liikkui ja saimme siihen päälle vielä ekstrasyöttöjäkin. Toinen puolisko oli sitten mitä oli. Kolmannen neljänneksen jälkeen voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä. Honka halusi enemmän voittoa, painotti Puotiainen.

Kotka on ollut liian lennokas Hongalle

Korisliigan runkosarjan 44 ottelun mittainen urakka umpeutuu Hongan osalta lauantaina Tapiolan Urheiluhallin parketilla, jonne vastustajaksi liihottaa Ray Ailuksen luotsaama KTP Kotkasta.
Kotka on osoittautunut Hongalle toistaiseksi todella vaikeaksi ja liian lennokkaaksi vastustajaksi kuittaamalla Sefton Barrettin johdolla kaikki kolme keskinäistä ottelua nimiinsä.
- Iisalo ei nähtävästi pelaa vielä KTP:tä vastaan, mutta uskon, että muut ovat jo mukana. Varmaksi sitä en tietenkään vielä tässä vaiheessa voi sanoa. En ole lääkäri, ennustaja, enkä fysioterapeuttikaan, heitti Salminen.
Honka-KTP lauantaina klo 16.

Korisliiga, Salohalli:
Salon Vilpas - Espoon Honka 69 - 81 (45 - 41)
Ottelun neljännekset 30-22, 15-19, 8-16, 16-24

Honka: Samuli Vanttaja 21/3, Ville Mäkäläinen 10/9, Anselmi Vanjoki 19/2, Joonas Suotamo 15/5, Villematti Kopio 12/4/5 syöttöä, Juho Helenius 2/4, Daniel Dolenc 2/3.

Vilpas: Nick Okorie 13/4, Jussi Savolainen -/1, Matti Nuutinen 15/4, Samu Kaaresvirta 3/34/4 syöttöä, Tuomas Tenkanen -/1, Sami Himberg 5/2, Tommi Huolila 3/2, Jukka Kataja 14/10, Roope Ahonen 14/2/4 syöttöä, Ilmari Kallio 2/2.

Hongan viimeinen ottelu runkosarjassa: Honka-KTP lauantaina 26.3. klo 16.

Hongan tiedotteesta / UrheiluEspoo


Takaisin edelliselle sivulle


Espoon Honka - logo

Espoon Honka - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Jouko Järvinen Tapiolan Hongan takalinjoille

Tapiolan Hongan miesten joukkue on vahvistanut rivejään viisi edellistä kautta Korisliigassa pelanneella takamies Jouko Järvisellä.

Lue lisää
Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Brandon Thomas vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliigaan tähtäävä Tapiolan Honka on tehnyt sopimuksen 26-vuotiaan amerikkalaistakamies Brandon Thomasin kanssa.

Lue lisää
Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Espoon Honka suljettu Korisliigasta

Suomen Koripalloliiton hallitus on evännyt Espoon Hongan liigalisenssin seuran Korisliiga-joukkuetta koskevien hoitamattomien velvoitteiden vuoksi ja sulkenut joukkueen sarjasta.

Lue lisää
Kaunisto siirtyy Ranskaan

Kaunisto siirtyy Ranskaan

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Hongasta ranskalaiseen Ada Blois Basketiin.

Lue lisää
Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Ville Kaunisto Honkaan – Kopiolle jatkosopimus

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29 siirtyy Espoon Honkaan Kouvolan Kouvoista.

Lue lisää
Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Hongan päävalmentajana

Pekka Salminen jatkaa Espoon Hongan päävalmentajana tulevalla kaudella koripallon kotimaisessa pääsarjassa ja kansainvälisessä VTB United-liigassa.

Lue lisää