Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Blues taisteli voiton Oulusta

 
Blues taisteli voiton Oulusta

Kärpät-Blues 2-3 ja (1-0, 0-1, 1-1, 0-1)

Blues lähti Ouluun hakemaan ensimmäistä playoff-voittoaan Kärpistä. Kärpät on tuttu playoff-vastus Bluesille jo monen vuoden takaa - myös viime vuonna samaisella villikortti-kierroksella olivat vastakkain samat joukkueet. Pelaajat tuntevat toisensa siis hyvin ja illan asetelmat olivat varsin jännittävät siitäkin näkökulmasta. Pelissä riitti vauhtia ja tiukka ottelu ratkesi lopulta Jani Lajusen toimesta, kun ensimmäistä jatkoerää oli pelattu vain reilu minuutti.

Ensimmäisen erän ensimmäinen puolisko oli varmistelua molemmilta joukkueilta. Kiekkoa heitettiin pois omalta alueelta eikä kummempia maalipaikkoja päässyt syntymään. Erän loppupuoliskolla joukkueet pääsivät vauhtiin, ja ottelun temposta muodostui varsin vauhdikas; kovaa taistelua ja taklauksia. Kärpät pääsi kuitenkin yllättämään Bluesin puolustuksen ja Iiro Tarkin erän viimeisellä minuutilla, kun tsekkihyökkääjä Jan Snopek pääsi iskemään kiekon lähes tyhjään verkkoon Tenkratin ja Humlin esityöstä.

Toiseen erään lähdettiin Kärppien johdossa, mutta sitä iloa ei Oululaisille kestänyt kauaa. Erän toinen kärppärangaistus tuotti tulosta: Ville Varakas teki siniviivalla esityön, laukoi maalille, ja Cami Miettinen pääsi lopulta sivaltamaan maalin kulmalta Jani Lajusen syötöstä kiekon häkkiin. Ottelun toisessa erässä ei enempää maaleja nähty, vaikkakin maalipaikkoja syntyi molemmille joukkueille. Kärppävahti Ville Hostikka torjui hienosti ja samaten teki myös Bluesin maalilla varmoin ottein Iiro Tarkki, joka otti muutaman paraatitorjunnan erään.

Kolmas erä lähti käyntiin tasalukemissa 1-1. Kärpät siirtyi johtoon heti erän alussa, kun Kristian Kuusela pääsi tekemään Tarkin torjunnasta uran viidennentoista playoff-osumansa. Erä oli rangaistusten ja kuumien tunteiden sävyttämä: Bluesille vihellettiin neljä jäähyä, ja Kärpille vastaavasti kaksi. Kärppien erän toinen jäähy tuli Miikka Salomäelle, joka taklasi laittomin ottein Ville Lajusta ja tämän seurauksena passitettiin ryntäyksestä pukukoppiin. Erä oli tasainen ja tulisuuden puolesta kuvasi koko ottelun luonnetta. Kärppäkatsomo oli todennäköisesti jo voitonmaku suussa, kun peliä oli jäljellä vajaa kaksi minuuttia. Toni Kähkönen laukoi kapteenin elkein Cami Miettisen esityöstä Bluesin tasoihin, ja iski samalla uransa kolmannentoista playoff-osumansa. Ottelu päättyi varsinaisella peliajalla tasan, ja edessä oli äärimmäisen jännittävä "kerrasta poikki" jatkoerä.

Jatkoerää ehdittiin pelata vain reilu minuutti, kun Jani Lajunen unohtui kärppäpuolustukselta maalin eteen aivan yksin, ja pääsi varmasti sijoittamaan siitä Bluesin maukkaaseen vierasvoittoon.

Bluesin tiedotteesta / UrheiluEspoo


Takaisin edelliselle sivulle


Blues Espoo - logo

Blues - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Oksanen ja Niemelä siirtyvät Espoosta ulkomaille

Oksanen ja Niemelä siirtyvät Espoosta ulkomaille

Kiekko-Espoo on purkanut pelaajasopimukset Emil Oksasen ja Joonas Niemelän kanssa. Hyökkääjät siirtyvät pelaamaan ulkomaille loppukaudeksi ja uudet seurat tiedottavat siirrosta myöhemmin.

Lue lisää
Kiekko-Espoo Mestikseen kaudelle 2020-21

Kiekko-Espoo Mestikseen kaudelle 2020-21

Suomen Jääkiekkoliiton lisenssikomitea on päättänyt torstaisessa kokouksessaan myöntää Kiekko-Espoo Oy:lle Mestis-lisenssin.

Lue lisää
Neljä suomalaisjoukkuetta 16 parhaan joukkoon - CHL:n jatkoparit selvillä

Neljä suomalaisjoukkuetta 16 parhaan joukkoon - CHL:n jatkoparit selvillä

Kahdeksasta suomalaisjoukkueesta neljä selviytyi jatkoon Champions Hockey Leaguen ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta tiistaina. HIFK:n, SaiPan, JYPin ja KalPan pelit jatkuvat.

Lue lisää
Kauppinen palaa Espooseen

Kauppinen palaa Espooseen

Mestis- joukkue Espoo United lisää riveihinsä tryout-sopimuksella olleen Antti Kauppisen.

Lue lisää
Jääkiekon SM-liiga Oy on nimittänyt uuden toimitusjohtajan

Jääkiekon SM-liiga Oy on nimittänyt uuden toimitusjohtajan

Jääkiekon SM-liiga Oy on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Riku Kallioniemen, 45. Kallioniemi työskenteli aiemmin Liiga-Oy:n osakkaan Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtajana.

Lue lisää
Niklas Andersson ja Olli Iisakka loppukauden mittaisiin sopimuksiin Espoo Bluesin kanssa

Niklas Andersson ja Olli Iisakka loppukauden mittaisiin sopimuksiin Espoo Bluesin kanssa

Espoo Blues on solminut loppukauden 2015-16 mittaiset sopimukset omien kasvattiensa Niklas Anderssonin ja Olli Iisakan kanssa.

Lue lisää