Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FC Espoo jäi FC Lahden jyrän alle

 

FC Espoo jäi FC Lahden jyrän alle


Katsojat saivat seurata tapahtumarikasta ottelua, kun FC Lahti saapui FC Espoon vieraaksi. Liigapaikasta taisteleva FC Lahti löi taululle tylyt 7-0-lukemat.
Ottelu alkoi lahtelaisten painostuksella, ja sitä olikin luvassa pelin loppuun asti. Lahti hankki kulmapotkun jo ottelun ensimmäisellä peliminuutilla. Espoolaispuolustus selvitti kuitenkin Jani Bäckman keskityksen. Kauaa lahtelaisten ei silti tarvinnut avausmaalia odottaa, sillä kahdeksannella peliminuutilla vastaavanlainen tilanne tuotti tulosta. Bäckman antoi jälleen kulman, ja lahtelaiset hyödynsivät espoolaispuolustuksen nukahduksen: kulman jälkitilanteesta kapteeni Kalle Eerola pääsi laukomaan, ja kova laukaus suuntautui vasempaan ylänurkkaan.
Lahti määräsi tahdin läpi koko ensimmäisen puoliajan. 21. peliminuutilla lahtelaiset pyörittivät peliä Espoon maalilla, ja lopulta Drilon Shala nosti yli koko puolustuslinjan, ja espoolaisten onneksi myös hieman yli maalin. Tauolle lähdettiin 1-0-lukemissa.
Lahti aloitti toisenkin puoliajan vauhdikkaasti. 46. minuutilla Rafael riisti pallon rangaistusalueen rajalla, mutta laukoi hieman ohi maalin. 56 minuutin pelin jälkeen Lahti siirtyi ottelussa ansaittuun 2-0-johtoon. Shalan läpisyöttö vapautti Teemu Turusen, joka syötti vielä taaksepäin vaihdosta kentälle tulleelle Jussi Länsitalolle, joka laukoi varmasti maaliin.
Kun ottelua oli pelattu 60 minuuttia, FC Espoon Toni Takamäki sai suoran punaisen kaadettuaan yksin läpi olleen Shalan rankkarialueella. Rafael laukoi pallon pilkulta keskelle maalia, ja siirsi lahtelaiset jo kolmen maalin johtoon. Toisella puoliajalla FC Espoolla oli muutama maalipaikka, joista paras nähtiin heti Lahden 3-0-maalin jälkeen. Davids Uhmo syötti Lassi Luodolle oikeaan laitaan. Luoto laukoi kovaa hieman ohi oikeasta alakulmasta.
72. ja 73. peliminuutilla lahtelaiset tekivät kaksi lisämaalia. Ensin Jukka Sinisalo laukoi kulman jälkitilanteesta pallon maaliin espoolaispuolustuksen kautta, ja heti perään Rafael ohitti koko espoolaispuolustuksen mukaan lukien maalivahdin, ja pääsi laittamaan pallon tyhjään maaliin.
Viimeiset kaksi maalia nähtiin ottelun loppuhetkillä. Lahden Jukka Veltheim nousi oikealta, syötti ohi FC Espoon maalivahdin, ja Länsitalo pääsi laittamaan ottelun toisen maalinsa tyhjin. Lopullinen sinetti ottelulle saatiin viimeisellä minuutilla, kun Jaakko Rantaselle syötettiin taaksepäin, ja Rantanen laukoi pallon maaliin. Sunnuntaina 24.7.
Espoon valmentaja Jussi Nuorelan mukaan kotijoukkueen peli lähti huonoon suuntaan jo ottelun ensiminuuteilla.
- Vaikka tauolle lähdettäessä olimmekin vain yhden maalin tappiolla, oli esitys meiltä heikko alusta alkaen. Päästimme lahtelaiset aivan liian helpolla, ja ensimmäinen maali syntyi meidän totaalisen uinahduksen seurauksena, Nuorela manasi.
Vaikeudet jatkuivat toisella 46 minuuttisella.
- Myös toisen puoliajan kaksi ensimmäistä maalia annoimme Lahdelle lahjana, sillä puolustuksemme ei ollut ollenkaan hereillä. Kolmen maalin ja ulosajon jälkeen meillä ei sitten enää ollutkaan saumaa.
Nuorela uskoo tappiosta huolimatta kevään vaikeuksien olevan takana ja odottaa syksystä parempaa.
- Jos emme putoa sarjasta, se on meidän joukkueellemme mestaruus, sen olemme tienneet jo kauden alusta asti. Vielä on puolet peleistä jäljellä, ja olemme selviytymiskamppailussa täysin mukana.
- Alkukaudesta kärsimme loukkaantumisista, mutta nyt joukkueen terveystilanne on hyvä. Jos samanlaista loukkaantumissumaa ei enää tule, odotan syksyn pelejä luottavaisin mielin.
- Kauden edetessä meillä on ollut oikeastaan jokaisesta pelistä mahdollisuus saada pisteitä. Uskon, että pelimme lähtee kulkemaan koko ajan paremmin ja paremmin, ja tulemme saamaan syksyllä enemmän pisteitä kuin keväällä.

FC Espoon tiedotteesta / UrheiluEspoo


Takaisin edelliselle sivulle


F.C. Espoo - logo

F.C. Espoo - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutAstrit Kabashi jatkaa EPS:n riveissä

Astrit Kabashi jatkaa EPS:n riveissä

Luottopuolustaja Astrit Kabashi nähdään myös tulevalla kaudella EPS:n edustusjoukkueessa.

Lue lisää
Otto Huuhtanen Honkaan

Otto Huuhtanen Honkaan

Hongan maalivahtiosasto vahvistuu nuorella ja lupaavalla torjujalla, kun Otto Huuhtanen siirtyy keltamustiin.

Lue lisää
Daniel Kepot jatkaa Espoon Palloseurassa

Daniel Kepot jatkaa Espoon Palloseurassa

Daniel Kepot on allekirjoittanut tulevan kauden kattavan sopimuksen Espoon Palloseuran kanssa. Useamman vuoden edustusjoukkuetta edustanut Dani lähtee tulevaan kauteen hyvillä fiiliksillä.

Lue lisää
Jasmin Leppioja vahvistaa Hongan hyökkäystä myös kaudella 2021

Jasmin Leppioja vahvistaa Hongan hyökkäystä myös kaudella 2021

Leppiojalle tuleva kausi on kolmas Hongassa. Päättyneellä kaudella vastuuta tuli kahta vaille kaikissa Kansallisen Liigan otteluissa, yhteensä 790 minuuttia.

Lue lisää
Nasiru Banahene pitkään sopimukseen Hongan kanssa

Nasiru Banahene pitkään sopimukseen Hongan kanssa

Honka ja 20-vuotias ghanalainen laitapelaaja Nasiru Banahene ovat tehneet kolmen vuoden mittaisen sopimuksen. Banahene saapui viime kaudella Honkaan lainalle unkarilaisesta MTK Budapestista, ja nyt hän siirtyy keltamustiin pysyvästi.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää