Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Bluesilaisia NHL-jäille tiuhaan tahtiin

 
Bluesilaisia NHL-jäille tiuhaan tahtiin

Bluesista kahdeksan pelaajaa NHL-organisaatioihin viimeisen neljän vuoden aikana

Bluesin liigajoukkueesta on menneinä vuosina siirtynyt iso liuta pelaajia NHL-kaukaloihin. Viimeisen neljän vuoden aikana Bluesista on NHL-sopimusten myötä siirtynyt kahdeksan pelaajaa NHL-organisaatioihin: Oskar Osala, Mikko Lehtonen, Mikko Koskinen, Ben Eaves, Ryan Keller, Iiro Tarkki, Jani Lajunen ja Joonas Nättinen.

Kausi 2007-2008 oli Bluesin siihenastisen historian menestyksekkäin. Joukkue pelasi vahvan runkosarjan olen sarjataulukon toisella sijalla ennen playoff-pelejä. Pudotuspeleissä pelattiin pitkät neljännesfinaali- ja semifinaalisarjat, joissa ensin kaatui HIFK ja ennen finaaleja Jokerit. Kausi huipentui SM-finaaleihin Oulun Kärppiä vastaan, joka oli lopulta parempi ja kaappasi mestaruuden. Blues ylsi hienosti hopealle ja varmisti paikkansa myös CHL-peleihin tulevalle kaudelle. Hopeajoukkueesta rapakon taakse lähti Oskar Osala ja Mikko Lehtonen.

Osala siirtyi Washington Capitalsin organisaatioon, mutta pelejä on kertynyt pääasiassa Hershey Bearsin AHL-joukkueessa. Osala takoi heti tulokaskaudellaan Bearsin riveissä 74 ottelussaan tehot 23+14=37. Tulevalle kaudelle 2011-12 Osala siirtyy KHL-joukkue Neftekhimik Nizhnekamskin riveihin.

Espoon junioreiden oma kasvatti, Mikko Lehtonen, siirtyi Osalan lailla NHL-jäille Boston Bruinsin organisaatioon. Tulokaskausi meni AHL-joukkue Providence Bruinsin riveissä, jossa hän iski heti 72 ottelussa tehot 28+25=53. Tulevaksi kaudeksi "Bambi" siirtyy KHL-jäille Severstal Cherepovetsin joukkueeseen.

Bluesin kausi 2008-2009 päättyi neljänteen sijaan. Samaisella kaudella Blues pelasi hienoja pelejä CHL-liigassa, josta koko organisaatio ja espoolainen kiekkoyleisö sai hienoja kokemuksia ja lisäoppeja tulevaan. Kauden päätteeksi keväällä 2009 NHL-kaukaloihin siirtyi maalivahti Mikko Koskinen sekä hyökkääjät Ben Eaves ja Ryan Keller.

Mikko "Kossu" Koskinen on Bluesin omia junioreja. Koskinen pelasi kuluneella kaudella Bridgeport Sound Tigersin AHL-joukkueessa ja hyvien näyttöjen pohjalta pääsi pelaamaan myös "ylös" Islandersin riveihin neljän ottelun verran.

Ben Eaves ja Ryan Keller häärivät vahvasti Bluesin hyökkäyksessä. Eaves tunnettiin varsinkin uskomattomasta syöttötarkkuudestaan. Eaves siirtyi Milwaukeen AHL-joukkueeseen kahden Blues-vuotensa jälkeen. Kuluneella kaudella Eaves nähtiin Jokeripaidassa, kuten tulevallakin kaudella.

Ryan Keller oli Eavesin tavoin tehokas Bluesin hyökkäyspäädyssä, ja iskikin kahden kauden aikana tehoja lähes piste per peli -tahtiin. Bluesista mies napattiin Binghamton Senatorsiin jossa vakuuttavat 68 tehopistettä 72:ssa ottelussa nosti hänet myös Senatorsin NHL-joukkueen mukaan. Kuluneella kaudella Keller toimi Binghamtonin joukkueen kapteenina.

Kulunut kiekkokausi 2010-11 oli Bluesin seurahistorian selkeästi menestyksekkäin. Seura voitti SM-liigan myöntämän Aaro Kivilinna -palkinnon joka myönnetään SM-liigan parhaalle seuralle. Bluesin hopeajoukkueesta NHL-jäille siirtyvät maalivahti Iiro Tarkki sekä hyökkääjät Jani Lajunen ja Joonas Nättinen.

Iiro Tarkki on ollut Bluesin maalilla itse varmuus kahden kauden ajan. Tarkki siirtyy ansaitusti NHL-jäille Anaheim Ducksin organisaatioon.

Espoolainen Bluesin kasvatti, 20-vuotias Jani Lajunen, on pelannut koko liigauransa Bluesissa. NHL-organisaatio Nashville Predators on varannut miehen vuonna 2008, ja nyt on aika siirtyä NHL-jäille. Jani pelasi vahvan kuluneen kauden Bluesissa, jonka seurauksena hänet valittiin myös kevään leijonamiehistöön. Jani voitti maailmanmestaruuden Suomen maajoukkueen mukana Bratislavan MM-turnauksessa.

20-vuotiaalla Joonas Nättisellä on kolmen kauden mittainen liigakokemus Bluesista. Kuluneella kaudella Nättinen siirtyi loppukaudeksi lainalle HPK:n riveihin. Tulevaksi kaudeksi Nättinen matkaa kolmen vuoden sopimuksella merten taakse Montreal Canadiensin organisaatioon.

Bluesin urheilutoimenjohtaja Janne Vuorinen on tyytyväinen seuran pelaajatuotantoon.

-Tämä on hieno osoitus siitä, että meillä pystytään seuran sisällä kehittämään pelaajia ja auttamaan heitä ottamaan urallaan seuraava askel. Blues on hyvä paikka pelaajille matkalla NHL:n, kiteyttää Vuorinen.

Bluesin tiedotteesta / UrheiluEspoo


Takaisin edelliselle sivulle


Blues Espoo - logo

Blues - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Jani Lajunen

16.6.1990 Espoo
Tiedot

Joonas Nättinen

3.1.1991 Jämsä
Tiedot

IiroTarkki

Iiro Tarkki

1.7.1985 Rauma
Tiedot


Oksanen ja Niemelä siirtyvät Espoosta ulkomaille

Oksanen ja Niemelä siirtyvät Espoosta ulkomaille

Kiekko-Espoo on purkanut pelaajasopimukset Emil Oksasen ja Joonas Niemelän kanssa. Hyökkääjät siirtyvät pelaamaan ulkomaille loppukaudeksi ja uudet seurat tiedottavat siirrosta myöhemmin.

Lue lisää
Kiekko-Espoo Mestikseen kaudelle 2020-21

Kiekko-Espoo Mestikseen kaudelle 2020-21

Suomen Jääkiekkoliiton lisenssikomitea on päättänyt torstaisessa kokouksessaan myöntää Kiekko-Espoo Oy:lle Mestis-lisenssin.

Lue lisää
Neljä suomalaisjoukkuetta 16 parhaan joukkoon - CHL:n jatkoparit selvillä

Neljä suomalaisjoukkuetta 16 parhaan joukkoon - CHL:n jatkoparit selvillä

Kahdeksasta suomalaisjoukkueesta neljä selviytyi jatkoon Champions Hockey Leaguen ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta tiistaina. HIFK:n, SaiPan, JYPin ja KalPan pelit jatkuvat.

Lue lisää
Kauppinen palaa Espooseen

Kauppinen palaa Espooseen

Mestis- joukkue Espoo United lisää riveihinsä tryout-sopimuksella olleen Antti Kauppisen.

Lue lisää
Jääkiekon SM-liiga Oy on nimittänyt uuden toimitusjohtajan

Jääkiekon SM-liiga Oy on nimittänyt uuden toimitusjohtajan

Jääkiekon SM-liiga Oy on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Riku Kallioniemen, 45. Kallioniemi työskenteli aiemmin Liiga-Oy:n osakkaan Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtajana.

Lue lisää
Niklas Andersson ja Olli Iisakka loppukauden mittaisiin sopimuksiin Espoo Bluesin kanssa

Niklas Andersson ja Olli Iisakka loppukauden mittaisiin sopimuksiin Espoo Bluesin kanssa

Espoo Blues on solminut loppukauden 2015-16 mittaiset sopimukset omien kasvattiensa Niklas Anderssonin ja Olli Iisakan kanssa.

Lue lisää