Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

HIFK vei kolmannenkin finaalin

HIFK-BLUES 5-3

Blues ja HIFK kohtasivat lauantaina kolmannen kerran tämän kevään SM-liigan finaaleiden merkeissä. Kaksi ensimmäistä finaaliottelua hävinnyt Blues hävisi myös kolmannen kohtaamisen Helsingissä, kun kotijoukkue HIFK oli parempi lukemin 5-3. Mestaruus on siis ensimmäisen kerran katkolla maanantaina Espoossa pelattavassa neljännessä finaaliottelussa.

Ottelun alkutahdit lyötiin jo parin minuutin pelin jälkeen, kun finaaleissa hurjassa vireessä ollut helsinkiläisten Robert Nyholm huudatti kotiyleisöä iskemällä ottelun avausmaalin. Blues sai pian tämän jälkeen hyvän mahdollisuuden tasoittaa, kun HIFK:lle vihellettiin jäähy. Ylivoima ei espoolaisilla kuitenkaan toiminut vieläkään aivan toivotulla tavalla. HIFK sen sijaan käytti ottelun ensimmäisen ylivoimansa hyväkseen ja iski tilanteeksi 2-0 Jari Sailion istuessa jäähyaitiossa. Maalintekijänä hienolla laukauksella Juha-Pekka Haataja.

Maalin jälkeen Blues otti aikalisän. Ensimmäinen erä jatkui melko tasaisena, mutta Bluesilla ei tuntunut olevan kunnolla aseita HIFK:ta vastaan. Erän loppupuolella nähtiin kuitenkin espoolaisten avausmaali, kun hienoa kautta pelaava Jani Lajunen iski ylivoimalla kavennusmaalin. Hienon esityön maaliin teki hyvän ottelun pelannut Ville Lajunen, toisena syöttäjänä Cami Miettinen. Maalin ansiosta Blues sai peliinsä lisää virtaa hieman vaisumman alun jälkeen, mutta ensimmäiselle erätauolle mentiin HIFK:n johtaessa 2-1.

Toisessa erässä mentiin pitkään ilman maaleja. Blues tuli erään paremmin kuin ensimmäiseen, mutta ylivoimallakaan maalinteko ei vain onnistunut. HIFK sen sijaan käytti ylivoimansa erän loppupuolella hyväkseen, ja Toni Söderholm iski punapaidat kahden maalin johtoon. Blues pääsi pyörittämään minuutin verran ylivoimaa vielä erän loppuun, mutta maaleja ei syntynyt. Kolmanteen erään lähdettiin helsinkiläisten johtaessa 3-1, ja Bluesilla oli ylivoimaa jäljellä vielä minuutin verran.

Paikoista huolimatta Blues ei kolmannen erän alkupuolellakaan onnistunut maalinteossa. HIFK selvitti alivoimansa kunnialla, ja Juuso Riksman helsinkiläisten maalilla oli koko ottelun ajan jälleen hyvässä torjuntavireessä. Kun ottelua oli jäljellä kymmenisen minuuttia, saivat espoolaiset kauan kaivatun kavennuksen: Arttu Luttinen laukoi ranteella Bluesin maalin päähän helsinkiläisistä.

Hyvin alkanut takaa-ajo sai kuitenkin takapakkia, kun pari minuuttia Bluesin kavennuksesta HIFK:n Martti Järventie pääsi viemään kotijoukkueen 4-2-johtoon. Iiro Tarkki lähti erän loppuminuuteilla pois maaliltaan, ja Haataja onnistui maalinteossa toisen kerran ottelussa, kun tämä toimitti kiekon tyhjään maaliin. Maaleja nähtiin vielä lisää: Kun alle kaksi minuuttia oli jäljellä, teki Luttinen illan toisen. Syöttäjänä Tomi Sallinen.

Blues haki hanakasti lisämaaleja ilman maalivahtia, mutta yrityksestä huolimatta espoolaiset eivät enää saaneet karkumatkalle karanneita punapaitoja kiinni, ja näin ollen kolmaskin finaaliottelu päättyi helsinkiläisten voittoon.

HIFK rokotti kovalla prosentilla Bluesin virheistä, eikä Blues taas puolestaan onnistunut maalinteossa niin tehokkaasti kuin olisi toivottu. Mestaruus on siis ensimmäisen kerran katkolla ensi maanantaina, kun joukkueet kohtaavat Barona Areenalla.